"Geçmişte yaşananları bitmiş ve zamanı geçmiş olarak gören  milletler  için  tarihin  tekerrür etmesi kaçınılmaz bir  gerçektir .  Tarihini  bilmeyen  milletler , yönsüz, çaresiz, iştahsız,  gıdası  ve amaçsız kalmaya her zaman için mahkumdur"

DEVLET BAHÇELİ TRABZON'DA FOTO GALERİ
MHP Genel  Başkanı  Devlet Bahçeli, "AKP'den kurtulmak için önümüzdeki yıl yapılacak mahalli idareler seçimlerini milat olarak görüyoruz" dedi.

Bahçeli,  partisince  Trabzon'da bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı  konuşmada , Trabzon'un milli duruşunun örnek olduğunu etti.

Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...

Trabzon'un asaletinin göz kamaştırıcı olduğunu dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

"Trabzon'un cesareti herkese mesaj vermektedir. Çok şükür Karadeniz, Türk  milletinin  yolundan, emanetlerinden ve ilkelerinden hiç sapmamıştır. Bölücüye  fırsat  vermemiş, karanlık niyetlere imkan tanımamış, ihanete geçit vermemiştir. Karadeniz'in asil, mert, cömert  insanlarıyla  buluşmaktan gurur duyuyorum. Milli  heyecan  seli  her yeri  kapladı her köşeye vardı. Önümüzdeki yıl yapılacak mahalli seçimler için yollara düştük. Söğüt'ten attığımız ilk adım, gittikçe büyüyor, gün geçtikçe heyecan fırtınasına dönüşmektedir. Belediye başkan adaylarını ilan ederek gelecek yıl yapılacak mahalli idare seçimlerine, hızla, hevesle, büyük bir azimle çalışıyoruz. İşi baştan sıkı tutuyoruz. Erkenden, henüz gün doğmadan milletimize koşuyoruz. Başarmaya yeminliyiz, zafere inançlıyız. AKP'den kurtulmak için önümüzdeki yıl yapılacak mahalli idareler seçimlerini milat olarak görüyoruz. AKP'nin uyarılması, inişe geçmesi ve AKP'nin hüsran tüneline girmesi için bu seçimi dönüm noktası olarak değerlendiriyoruz. Her zorluğu göğüslemeye hazırız. Trabzon'un bu konuda eşsiz bir destek vereceğine inanıyorum. Yanlışa 'dur' diyeceğini biliyorum."

"Türklüğü anayasadan silmeye çalışanlara Trabzon'un bir diyeceği vardır ve olmalıdır" diyen Bahçeli, "Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almaya çalışanlara Trabzonlu kardeşimin söyleyeceği bir sözü vardır ve olmalıdır. Türkiye'yi etnik kimlikler cenderesine almaya ve bölünme cehennemine sokmaya çalışanlara Trabzon'un mutlaka itirazı ve karşı çıkışı görülmelidir. Karadeniz teslimiyetçi, müzakereci, komplocu, kinci batıcı AKP'yi sandığa mahkum edecektir. Söğüt'ten başladığımız milli seferberlik tüm Türkiye'nin umudu olacaktır. Buna inanıyorum" diye konuştu.

Bahçeli, yarın Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Bu eşsiz başarıyı tekrar kutlayacağız. Dünü bilmeden, dünde yaşananları anlamadan geleceğin planlanması ve isabetli bir şekilde kurgulanması mümkün değildir. Tarih, her yönüyle beşeri ilişkiler yumağının, bugünlere çok büyük etki ve müdahaleleri olan milletler mücadelesinin sonucunda ortaya çıkmıştır. Bilhassa Türk tarihini harem duvarları arasına sıkıştıranlar, yalnızca at sırtında yapılan seferler yekunu olarak görenler, geçmişin çok boyutlu ilişki ve bağlantılarını anlayamazlar. Hürmetle yad ettiğimiz mücadeleleri fark edemezler. Geçmişte yaşananları bitmiş ve zamanı geçmiş olarak gören milletler için tarihin tekerrür etmesi kaçınılmaz bir gerçektir. Tarihini bilmeyen milletler, yönsüz, çaresiz, iştahsız, gıdası ve amaçsız kalmaya her zaman için mahkumdur."

-"Ülkemiz mayınlı alana itilmektedir"-

Bahçeli, "Türkiye'nin bugün AKP zihniyetinin özendirmesiyle çok boyutlu ve çok yönlü ihanet ortaklığının saldırılarıyla karşı karşıyadır" diyerek, şunları ifade etti:

"Ülkemiz göz göre göre etnik tuzaklarla bölücü provokasyonlarla mayınlanmış bir alana itilmektedir. Türkiye'ye karşı güç ve eylem birliği içinde olan bu cephenin nihai amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin milli devlet niteliğini ve üniter yapısını çatlatmak ve çökertmektir. Türkiye'nin milli devlet yapısı tehdit altındadır. Türk milletinin milli varlığı saldırı ve suikastlarla eşilmekte ve delinmektedir. Maksat rejimim tüm sütunlarını silikleştirmek ve sökmektir. Hedef kurucu ilkeleri yıkmak, kırmak ve anlamsızlığa mahkum etmektir. Türkiye yeniden tanımlanmak ve yeni baştan tanzim edilmek istenmektedir. Bunun için AKP, BDP, PKK ve İmralı canisinden oluşan dörtlü çete faaldir ve yoğun faaliyet içerisindedir. Oyunlarla karanlık senaryolarla her kılığa giren, çözüm ve süreç sözleriyle Türk milletinden yapay millet inşası son hız ve çabayla sürdürülmektedir. Milli ve üniter nitelikli Türk devletinin önce özerklik, arkasından federasyon ve en nihayetinde dört ayaklı Kürdistan'ın kurulması planlanmaktadır.

Sözde çözüm süreci Türkiye ve Türk milletinin mahvına sebep olabilecek her musibeti harekete geçirmektedir. Her ne kadar Başbakan Erdoğan çözüm sürecinden ne anladığını, neyi amaçladığını ve nereye varmak istediğini doyurucu ve kayda değer bir şekilde izah edemediyse de görünen gerçekler bize göre bunlardan ibarettir. Bugün ki ortamda İmralı canisi Başbakanın muhatabı ve çözüm ortağı olmuştur. Bu aşamada bırakın ülkemizi, dünyanın hiçbir hukuk devletinde bağımsız yargı önünde suçlu bulunarak müebbet hapis cezasına çarptırılan bir teröristtin, muhatap kabul edilmesi mümkün değildir."

Milli irade ile iktidar olan AK Parti'nin Türk milletinin ekonomik ve sosyal sorunlarını bir kenara ittiğini iddia eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Çözülme ve çöküşü sağlamak için terörist başı ile bölünme mesaisine harıl harıl girmiştir. Siyasi çözüm, diyalog, süreç ve pazarlık kelimelerini sıkça telaffuz edilmesi bölücü terör örgütünün stratejik hedeflerine ne kadar yaklaştığını açıkça göstermektedir. PKK, zaman kazanmakta, oyalamakta, güç depolamakta ve aşama aşama tayin ettiği amaçlarına gitmektedir. PKK'nın neyin karşılığında, hangi tavizler sonucunda silah bırakılacağı bir türlü açıklanmamaktadır. Çözüm süreci ile neyin çözüleceği, nereye hedeflendiği gerçek anlamda ortaya konulmamıştır."

-MHP Trabzon İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı-

Bahçeli, daha sonra MHP Trabzon İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı.

Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, MHP'nin Türk siyasi hayatında 44 yıldan buyana var olan gelenekli ve köklü bir siyasi kurum olarak millete hizmet etmeyi amaçladığını belirterek, "En kısa zamanda Türk milletinin bütün sosyal ve ekonomik sorunlarını çözerek önce bölgesinde güçlü, sonra en azından Cumhuriyetimizin 100. yıl yıl dönümü olan 2023'te lider ülke ülküsüyle faaliyetlerini sürdüren MHP'nin güç kaynaklarından birisi Trabzon'dur" dedi

Parti binasının yerel seçimler öncesi açılmasının önemine işaret eden Bahçeli, "Bu hizmet binamızın özellikle Türkiye'nin kaderini netleştirecek bir mahalli idareler seçimleri öncesinde vücut bulmuş olması çok anlamlı olacaktır. Yeni hizmet binasının büyük Türk milletine, Trabzonlulara ve MHP'ye hayırlı, uğurlu olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli daha sonra MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ile kurdeleyi keserek partisinin yeni hizmet binasını açtı. Boynuna Trabzonspor'un renklerini taşıyan bordo-mavi kaşkol takan Bahçeli, burada çay içtikten sonra partisinin yerel yönetim toplantısının yapılacağı otele hareket etti.

Bahçeli'nin içinde bulunduğu otomobilin otele gidişi sırasında, konvoyun ters yöne girmek istemesine trafik polisleri izin vermedi. Konvoy daha sonra başka bir yoldan otel önüne gitti.

Editör: TE Bilisim