Değerli takipçilerim hepinize iyi akşamlar diliyorum.

Bugün Gazi Mustafa Kemal’in Ankara’ya gelişinin 93. yıldönümünü idrak ediyoruz.

Milli mücadelenin merkezi, hareket ve karar iradesinin tecelligahı olan başkentimiz bağımsızlığımızın hazırlık adresi olmuştur.

Bu anlamlı günün milletimize kutlu olmasını temenni ediyorum.


Bugün ayrıca merhum vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 76. sene-i devriyesidir.

Merhum şairimiz mısralarına Türk milletinin hissiyatını yansıtmış, esarete direnmenin sembolü olarak milli vicdanlarda bayraklaşmıştır.

Bu vesileyle merhum vatan şairimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, emanetlerine gözümüz gibi bakacağımızı belirtmek istiyorum.

Bildiğiniz gibi 2012 yılının son günlerini yaşıyoruz.

Yaşadığımız sıkıntılı ve sorunlarla dolu bir yılı geride bırakıyor, yeni bir yıla yelken açmanın her şeye rağmen ümidini taşıyoruz.

Şimdiden yeni yılınızı kutluyor, 2013’ün sizlere, ailenize ve sevdiklerinize güzellikler getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

2012; soluklaşan heyecanların, silikleşen ümitlerin, cansızlaşan dostlukların ve zayıflayan bağlılıkların yılı oldu.

Kavgadan geçinenler, şiddetten beslenenler, gerilimden nemalananlar, küslükten fayda bekleyenler bu yılın kazananları olarak dikkat çekti.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi


Bu sene, kendi fikrinden başkasını beğenmeyenler, tartışma ve uzlaşmaya kapalı duranlar felaket davetiyesini şevkle hazırladılar.


Kutuplaşma mimarları, cahiliye dönemi artıkları ve yapay ihtilaf imalatçıları haddinden fazla mesai yaptılar.

Ama unutulmasın ki, cehalet peçesi yüzü değil, aklı ve vicdanı örter. Kibir ve kifayet eksikliği cesareti değil, çılgınlığı besler.


Akıl körlüğü bozguna, vicdan fukaralığı vahşete, merhamet yoksunluğu şiddete, basiret noksanlığı zillete ve teslimiyete prim verir.


Bunlar bir toplumun gerilemesi, bulunduğu yerde sayması ve son tahlilde de çökmesi için yeterli sebeplerdir.


Bu itibarla yeni bir başlangıca, keşfedilmemiş, ama emniyetli yollara, sağlam ve sadık bir zihniyete ve kararlı bir duruşa ihtiyaç vardır.


Yeni yıl inşallah, geçmişin tekrarından ibaret kalmaz, yaşanmış hezimetlerin kopyası olmaz.

Editör: TE Bilisim