Devlet Bahçeli ayran tartışmalarına da değinerek Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Devlet Bahçeli'den Başbakan'a 'İşçi Partisi'nin yedeği' yanıtı. Başbakan Erdoğan'ın bugün katıldığı AK Parti istişare toplantısında yaptığı konuşmada MHP için “İşçi Partisi'nin yedeği haline geldi” sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yanıt gecikmedi. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın “Milli içkimiz ayrandır” sözünün ardından başlayan tartışmalara da değindi.

Ankara Gölbaşı'nda bir alışveriş merkezinin açılışına katılan MHP Genel Başkanı Dervlet Bahçeli gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "MHP'nin İşçi Partisi'nin yedeği haline geldiği" açıklaması ile ilgili şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımız, son aylarda özellikle de bu çözüm sürecine girildiği günden itibaren dengesini kaybetmiş, ağzından çıkanı kulağı duymaz hale gelmiştir. Şimdi Abdullah Öcalan'ı siyaseten öne çıkartmıştır. Silivri'de tutuklu bulunan bir başka siyasi parti genel başkanının tutukluluğunu ortadan kaldıracağı yerde, onun etrafında muhalefeti toplamanın da mantıki hiçbir izahı yoktur. Bu İşçi Partisi hayranlığı nereden başladı? Öcalan'dan sonra Perinçek hayranlığına mı düştü, onu bilemiyoruz tabii."

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

Bahçeli, Erdoğan'ın "Akil adamlara karşı yapılan saldırıların sorumlusunun bir avuç MHP'li olduğuna"ilişkin açıklaması hatırlatılınca, bunun iyi tetkik edilmesini istedi. Bahçeli, "Devletin tüm imkanları kendisinde. Halkın tepkisini saptırmasın" dedi.

"MHP'NİN KOMİSYONLA İLGİLİ TAVRI ÇOK NET"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in çözüm komisyonu ile ilgili yazısının ulaşıp ulaşmadığı sorusunu yanıtlayan Devlet Bahçeli, şunları kaydetti: "Böyle bir yazı henüz gelmedi. Gelse de nezaketen gönderilmiş bir yazıdır. MHP'nin çözüm komisyonu ile ilgili tavrı çok nettir. İmralı canisinin önermiş olduğu çözüm komisyonu veyahut bir başka adıyla hakikatler komisyonuna MHP'nin katılması, üye vermesi, kabul etmesi mümkün değildir."

"AYRAN İÇKİ DEĞİL, İÇECEK"

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "milli içkimiz ayrandır" sözlerinin sorulması üzerine, "Ayran Anadolu'da halkımızın katık diye nitelendirdiği, ekmeğinin yanında boğazını yumuşattığı bir tabii içecektir. Bunu içki kavramı ile izah etmesi bir başka yanlışlıktır" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim