MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalrın süreç ihaneti ile birlikte bölücü militanlara sağlanan hakları bir arada değerlendirdiğimizde ülkemizin nasıl bir buhrana sürüklendiği görülecektir.

- Türkiye bir tarım ülkesi olmasına rağmen bir üstünlük kuramamıştır. Türkiye'yi doyurmaya çalışan çiftçi kardeşlerimiz ağır hayat şartlarına ve duyarsızlığa itilmiş durumdadır. AKP iktidarında çiftçilerimizin sorunları daha da artmıştır.

- Başbakan'ın aklı rantiyecide kalmış, eli Oferlere faizcilere uzanmış kalbi hırsızlar için atmıştır. Çiftçilerimiz topraktan çare ararken Başbakan yabancılardan medet ummuş karanlık odaklara Türkiye'yi pazarlamakla övünmüştür.

- Verimlilikteki açık girdilerdeki pahalılık prim ödemelerindeki yetersizlikler Türk çiftçisini oldukça bunaltmaktadır. Mevsimlik işler gizli işsizlik tartım sektörünün başlıca özelliklerindendir. Çiftçilerimiz sorun yumağı haline gelmiştir. 10 yılda tarımsal borçlar fırlamıştır. Çiftçimiz yalnızca banka borçlarını hafifletmek için çalışır duruma gelmiştir.

- Başbakan çiftçilere uygulanan kredi faiz oranlarının indirildiğini ilan etmiştir. Başbakan bunu müjde olarak sunmuş neredeyse takla atmadığı kalmıştır. Faiz düşmüştür de çiftçimiz traktör mü almıştır? Çiftçimizin cebi para mı görmüştür? Çiftçimiz gemi mi almıştır enerji işine mi soyunmuştur? 1 puanlık faiz düşüşü çiftçimizin yüzünü mü güldürmüş sofrasını mı şenlendirmiştir?

- Başbakan Erdoğan eğer bir müjde verecekse çiftçilerimizin alın terinin karşılığını vererek işe başlamalıdır.

- Çiftçilerimiz AK Parti'nin umurunda değildir. MHP olarak uyarıyoruz ki, çiftçi ve esnafımızın sorunları borçlandırarak çözülemeyecektir. Başbakana rtık bu istismardan vazgeçmelidir.

- MHP çiftçimizin yanındadır. Türk çiftçisi yalnız ve sahipsiz değildir. Yoksulluğu ve sefaleti layık görenleri inşallah bir daha yeşillenmemek üzere nadasa bırakacağız.

REYHANLI SALDIRISI

- Reyhanlı'da milletimizi acı ve kedere boğan vahşet dolu bir saldırı gerçekleşmiştir. 50 kardeşimiz hayatını kaybetmiş 57 kişi de yarqalanmıştır. Bu kan tutkunluğunu nefretle şiddetle lanetliyoruz. Ne kadar feryat etsek azdır. Türk milleti yastadır. Teröristlerin düşmanlıktan beslenenlerin saldırısı sonucu vefat eden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

- Acımız büyüktür. İçimizdeki öfke seviyesi tarifsizdir. Elbette yarqalarımızı sarmalıyız. Çatışma ve kutuplaşmaya fırsat tanımadan bu ağır yükün altından kalkmalıyız. Türk milleti karanlık emellere fırsat verecek bir zayıflıkta değildir.

- Olayın gerçekleşmesinden kısa bir zaman sonra tespit ve tenkitlerimizi kamuoyu ile paylaştık. MHP heyetini Reyhanlı'da inceleme yapmak üzere görevlendirdik.

- sınrı hattımız viraneye dönmüş ve kendi kaderine terk edilmiştir. Türkiye'nin egemenlik hakları çiğnenmiştir. Sorumluların hesap vermesi gereklidir. İçişleri Bakanı patlamaların akabinde kanlı olayı Suriye menşeili El Muhabberat bağlantılı gerçekleştirildiğini söylemiştir. Dışişleri Bakanı Kimse gücümüzü test etmeye cüret etmemelidir diyerek yurt dışından olaya müdahil olmuştur.

 - Hükümet şaşkın kafası karışık ve köşeye sıkışmıştır. Bu saldırıdajki amaç nedir ve neyin mesajı verilmeye çalışılmıştır? Patlamaların arkasında kimler vardır? Hangi mihraklar oalyı yönetmiştir? Bombalar nasıl ülkeye sokulmuştur? Ülkemizde başka bomba yüklü araç var mıdır? Nerededir nereyi hedeflemiştir?

- Türkiye'yi Suriye'ye kışkırtmaya çalışanlar dikkatlerden kaçmamalıdır. Başbakan'ın ABD ziyareti öncesi yapılan bu saldırılar akıllarımızı karıştırmaktadır. Başbakan'ın Esad'a yönelik tavrı Türkiye'yi kaosa sürüklemiştir.

- Dışişleri Bakanı nereye kadar koltuğunda oturacaktır? Bülent Arınç ve Beşir Atalay hala görevde kalacak mıdır? Sınırlarımızı eleğe çeviren Başbakan ve hükümeti sorumluluğu başkalarına yıkmamaldır. Başbakan'a göre 50 vatandaşımızın katledildiği patlamayı konuşmak doğru değildir ve başkalarının ekmeğine yağ sürmek demektir. Biz bildiğimizi okumaya ve bu meselenin üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz.

- Basına ambaergo koyması Başbakan'ın demokrasi seviyesini göstermiştir. AKP hükümeti suriye politikasından dolayı Türk milletinden özür dilemeli ve daha fazla yıkıma uğramadan dış poitikasını gözden geçirmelidir.

- AKP'nin Suriye merkezli hiçbir öngörüsü tutmamıştır. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı konusunda da hükümet karavana atmıştır. Başbakan Esad'a sövdükçe Türkiye darbe almıştır. Teröristler zalimler sınır bölgesindeki vatandaşlarımızın canına kast etmiştir.

- Suriye kaynaklı meydana gelen saldırılar sabrımızı taşırma noktasına getirmiştir. Eğitim uçağımız 2012 yılında Suriye tarafından vurulmuş ve 2 pilotumuz şehit edilmiştir. Akçakale'ye Suriye'den atılan top mermisi ile 4'ü çocuk 1'i kadın 5 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir.

- Daha dün son derece şaibeli şekilde Amanoslar'da bir uçağımızımn düşmesi şüphelerimizi arttırmıştır. Sınır bölgelerimizdeki il ve ilçelerimiz adeta kuşatılmıştır. Başbakan Erdoğan'ın Esad'ı hedefine alan yavan temelsiz ve uçuk sözlerinin vebaline nasıl katlanacağının hesabını yapmış  mıdır? Bu düzene dur demenin vakti geldi restini çekerken tehlikeleri sezmiş midir? Vallahi hesap vereceksin, zalim, Yezid, katil gibi yutulamayacak ağır ifadeleri yerini bulmuş mudur? Açıktır ki Suriye'nin iç karışıklığına taraf olunması Türkiye'ye doğrudan doğruya yansımıştır.

- Başbakan'ın yabancı bir medya kuruluşuna verdiği mülakatta ABD'nin müdahalesi durumunda sdestek veririz dedikten sonra çark ederekn uçuşa yasak bölgeye destek veririz demesi Suriye planlarını ortaya koymuştur. Başbakan'ın ABD Başkanı ile yapacağı görüşmenin ana gündemini Suriye oluşturacaktır.

- Başbakan Erdoğan'ın tüm gözdağları türkiye'ye kan ve gözyaşı olarak sirayet etmiştir. Başbakan Erdoğan buruk bir şekilde idrak ettiğimiz Anneler günü münasebetiyle partisinin İstanbul İl Başkanlığı toplantıda akla ziyan değerlendirmelerde bulunmuştur.

- Başbakan yine bu konuşmasında Banyas'a vurgu yapmış ve ağladığını belirtmiştir. Başbakan Banyas'taki bebeklerin ölümüne değinerek şunu demiştir. Eğer ben bu bebekleri görmeyeceksem, sesimi yükseltmeyeceksem olmaz olsun böyle dış politika olmaz olsun böyle siyaset. Susmaktansa ben kimliğimi bırakır giderim demişti.

- Banyas'taki bebekler Türkiye'deki bebeklerden daha mı sempatiktir? Bebeklerin katilelri ile çözüm ve barış konuşurken hiç mi üzülmedin, ne yapıyorum ben diyerek özeleştiri yapmadın?

- Türk milleti İmralı canisine boşuna bebek katili dememiştir. Zihin bulanıklığına bakın, Başbakan Erdoğan bunları unutmuştur ve Banyas'taki bebekleri anlatmaktadır. Bebek deyince senin aklına Suriye mi gelmektedir? Irak'ta Afganistan'da öldürülen bebeklerin katilleri ile küresel hesaplar yapmaktan utanmadın mı?

- Başbakan ayrıca Suriye'ye yüzümü dönersem Rabbim soracak Ey başbakan o bebekleri gördün de ne yaptın diye soracak? dedi. Sayın Başbakan PKK'nın katlettiği bebekler nedeniyle sorgulanmayacak mısın? Cenab-ı Allah sormayacak mı bebek katilleri ile ne yapıyordun? O zaman da çözüm istismarı mı yapacaksın? Başbakan Türkiye'nin başından bir daha gelmemek üzere süratle gitmelidir.

- Terör örgütünün 8 Mayıs'tan itibaren sözde geri çekilme kararı gündeme oturmuştur. Bazı gazeteler 'PKK dışarı umut içeri' manşetleri ile kamuoyu yönlendirmesi yapmaya çalışmıştır. Başbakan Erdoğan PKK'nın geri çekilme tarihi ilan etmelerini yadırgamış ve nasıl geldilerse öyle gitmelerini istemiştir. Suçluların sınırlarımızdan dokunulmazlık zırhıyla geçip gitmesi rezilliktir. Bu canilerin kırmızı pasaportları da bulunmamaktadır. AKP'nin MİT kanalıyla koruma sağladığı kişiler kan döken teröristlerdir.

- Bunlar suçludur. Cianyetten geçinen azılı canavarlardır. Şehitlerimizin kanlıları, AKP tarafından neredeyse törenlerle uğurlanmaktadır.

- Başbakan Erdoğan şu sorularımızın cevabını vermelidir. Yıkım projesi sürecinde 557 şehidimizin katili sınırlarımızdan çekip gidecek midir? Şehir analarına hangi bahaneler üretilecektir? Başbakan Erdoğan anayasal suç işlediğinin farkında değil midir? Erdoğan affı çıktı da bizim mi haberimiz yok?

- Bunlar çekilirlen güvenlik güçleri seyredecek midir? Türkiye'de Türkiye'ye devlet demek hukuktan bahsetmek mümkün olacak mıdır? 5237 sayılı maddede suçun işlenmesine yardımcı olanlara karşı hükmü belirtmektedir. Görevini uygulamayanlarla ilgili yapılacakları anlatmaktadır. Kanunun 283'üncü maddesi suçluyu kayıranlarla, suç delillerini bildirmeme suçlarını düzenlemektedir.

MHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

- PKK'lıların meydan okurcasına geri çekilmesi ve katillere seyirci kalınması en ciddi suçlardandır ve buna göz yumanlar suçludur. Bu nedenle cevval, millet sevdalısı savcılara çağrıda bulunuyor ve onlardan bir ses bekliyorum. Anayasa suçu işlemiş Başbakan ve yardımcıları ve görevlileri ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmak için MHP'li İsmet Büyükataman'ı görevlendirmiş bulunuyorum.

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

Editör: TE Bilisim