MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP grup toplantısında konuştu. MHP grup toplantısına katılan Devlet Bahçeli milletvekillerine seslendi. Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasında çok sert ifadeler kullandı.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

İşte Devlet Bahçeli'nin MHP grup toplantısı konuşmasından satır başları:

- Türkiye'nin belli başlı 3 önemli sorunu bulunmaktadır. İlk sırayı işsizlik almaktadır. Tüm iddialarının aksine işi olmayan evlatların sayısı gittikçe yükselmektedir. Her 5 gencimizden birisi işsiz, yarınsız, umutsuz ve mutsuz. Yarınlarımızın teminatı, Türkiye'nin geleceği gençlerimizin işsiz kalması hepimizi düşündürmelidir.

- İş arayıp çalışmayan 2 milyon küsür kişiyi değerlendirmeye aldığımızda işsiz sayısı 4 milyonu geçecektir. Buna göre işsizlik oranının yüzde 16.4 düzeyine sıçrayacağı ortaya çıkacaktır.

- Başbakan Erdoğan'ın "Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok" sözü işsizlerimizi umursamayan itici yaklaşımın ifadesidir. Yandaşlar küpü doldurmuş, rahata gömülmüş, devleti soymuş hazineyi yağma etmiş, ancak yoksullar avutulmuştur. AKP döneminde milyarder sayısı artmış ama milletimizin geliri azalmıştır. Bu zihniyet dar gelirliyi yüzüstü bırakmıştır.

- Emeklimiz aç ve açıktadır, çiftçimiz borçlu, memurumuz sindirilmiştir. Başbakan Erdoğan'ın hala ekonomide gelişme masalları anlatması eğer şaşkınlık ve panik hali değilse milletimizin aklıyla alay etmektir. Bu zihniyet yalan ve dolanı bırakmalıdır.

- Türkiye'deki ikinci sorun ise eğitimdeki çıkmazlardır. Geçen hafta sonu YGS yapılmış ve 1 milyon 851 bin evladımız kendilerine ayrılan sürede ter dökmüşlerdir. Temenni ederim ki yeni bir kopya skandalı yaşanmaz. Eğitime yapılan yatırımlar ve belirlenen hedeflere sıkıca tutunmalar başarıyı getirecektir.

- AKP Türkiye'nin geleceğini planlamak yerine siyasi emeller güden bir anlayışın takipçisi olarak he şeyimize yazık etmektedir. Yeterince doymayan, yeterli eğitim almayan ve iş bulamayan gençlik toplum için dezavantajlı hale gelecektir. İstikrarlı bir eğitim sistemine ihtiyaç vardır. MHP üniversite imtihanını gereksiz görmekte ve kaldırılması gerektiğine inanmaktadır. Bunun yerine ilköğretim ve ortaöğretimde uygulanacak müfredat ile başarıyı ve ortaöğretim sonunda yapılacak olgunlaşmayı esas alan üniversiteye geçiş sistemini önermektedir.

- Türkiye'nin üçüncü ve en önemli meselesi, asayişsizlik, terör ve bölücülük konusudur. Vahşet haberleri sarsıcıdır. Sokaklar suça ve gözü dönmüşlere havale edilmiştir. Bölücü terörün desteklenmesi Türkiye'nin başına türlü musibetler açmıştır.

- Bursa'daki 'Kuruluş Mitingi'nde vatandaşlarım yeri göğü inletti, Türk milletini yüceltti, Türk milletinin sahipsiz olmadığını haykırdı. Diyarbakır'da inen Türk bayrağı Bursa'da yükselmiş ve bölücülere şamar gibi çarpmıştır. Düzenleyeceğimiz ve ana temassı 'Bayrak' olan ikinci açık hava toplantımızı 20 Nisan'da İzmir'de yapacağız. Bayrağa sahip çıkmayı şov olarak gören eş başkanlar bakalım İzmir'den sonra nereye saklanacaklar?

- Millet nedir bilmeyen, milliyetçilik nedir anlamayan, şanlı bayrağımızı bez parçası olarak tanımlayan vicdansızlar, Türkiye'yi PKK'nın eline atmışlardır. Türkiye AKP'nin kamburlaşmış politikaları altında ezilmeye başlamıştır. İmralı canisi ile dostane ilişki kuran Başbakan kontrolsüz şekilde hızla kaymaya yüz tutmuştur. Türkiye bölücü örgütün meydan okumalarına sahne olmuştur. Hükümet ise tüm bu olup bitenleri ezile büküle izlemektedir. İmralı canisinin şımarıklığını çözüm diye alkışlamaktadır. AKP'nin çözümü Türkiye'nin mahvıdır. AKP'nin çözüm süreci milli değerlerimizin çöküşünden başka anlama gelmemektedir. Kırpılan bütünlüğümüzdür.

- Kapatılan milli ruhumuzdur, kundaklanan milli heyecanımızdır. Türkiye'nin nabız atışı zayıflamaktadır. AKP'nin kapalı gişeye çevirdiği çözüm furyasında her yanından ısırılmaktadır. Üzüntü verici şekilde dejenere olmaktadır. İmralı canisi AKP'yi kendisine kapı kahyasına dönüştürmektedir. Nevruz Bayramı her şeyi gözler önüne sermiştir.

- PKK paçavraları meydanları kaplamıştır. Türkiye'yi yönetmekle sorumlu bir hükümet 10 yıldır mücadele ettiğimiz PKK'yı şehre taşımıştır. Cani başının mesajlarının pervasızca okunmasına yol açmıştır. Başbakan bu manzarayı umut verici bulmuştur. Burada Türk bayrağı indirilmiştir. Hiç bu şekilde bir iğrençlik, kepazelik yaşanmamıştır. Ne zamandır suçun propagandasını yapmak meşru görülmektedir.

- Savcılar hakimler nerede? Nereye gitti? 21 Mart'ta Diyarbakır'da olanlar suç değilse, bundan sonra neye suç diyeceğiz? Olanları görmezden mi gelelim? Bayrağın aşağılanmasına sessiz mi kalalım? Türkiye'nin çökmesi için bir teröristin kanlı mesajları ne zamandan bu yana olumlu görülür oldu? Türk milleti varlığını nasıl koruyacaktır? Böyle Böyle bir hukuk anlayışı ve adalet mantığı yeryüzünün neresinde mevcuttur? Yalnızca vicdanlarıyla başbaşa olan vatansever hukuk insanları devreye girmek için neyi beklemektedir?

- Teröre ödünler neyi kapsıyor? Hükümet bu oyuna nasıl gelmiştir? Al bayrağımızı hor görmeye hangi bedbahtın gücü yetecek ve hakkı olacaktır? Ey bayrak nedir bilmeyenler, ey dönekler, ey düşman ağzıyla konuşanlar, ey bölücüler... Bu şanlı bayrak size rağmen var olacak, size rağmen nazlı nazlı dalgalanacaktır.

- BDP'nin bir eş başkanı PKK'ya terörist damgası vurmak isteyenlerin iflas ettiğini zırvalamış, terörist başı için yasal güvence isteyecek hadsizliğe kadar işi götürmüştür. Hükümeti etkileme gücüne ulaştıklarını sözlerinde esneme payı bırakmadan dile getirmiştir. AKP'nin başına BDP yuları geçirilmiştir. Aralarındaki ilişki yüzeye çıkmıştır.

- Başbakan en başta İmralı canisine neleri vaat etti? Bölünmüş Türkiye için neleri gözden çıkardır? PKK'nın ödülü, BDP'nin kazancı, peşmergenin beklediği ödün neleri kapsamaktadır.

- PKK bugüne kadar 8 defa ateşkes kararı vermiş ancak kan dökmeye devam etmiştir. Bu defaki de böyle olacaktır. Adıyla müsemma olan PKK'lı Karayılan terör örgütünün sınır dışına çekilmesi için sözümona görev hatırlatması yapmıştır. Köşesi elinden alınan 12 kötü adamdan biri olan Hasan Cemal'e verdiği 3. mülakat manidardır. Karayılan barışın ön şartı olarak İmralı canisinin özgür kalmasını vurgulamıştır.

- Tıpkı 2009 yılının Mayıs'ın söylediği gibi Akil adamlar Komisyonu kurulmasını istemiştir. Yeni bir kötüler listesi organize edilmiştir. AKP zihniyeti PKK'nın zorlamalarına çoktan ikna olmuştur. Başbakan Erdoğan Eskişehir'e giderken PKK'nın muhatabı olarak hükümeti göstermiştir.

- Kan durursa bizim kapımıza kilit vuracağımızı söylemişlerdir. MHP'nin terörden beslendiğini söylemişlerdir. Allah'a şükürler olsun ki MHP, bu omurgasızların oyunalrını boza boza, yene yene 44 yılını geride bıraktı.  Kabul edilsin ki bunların duaları kabul edilseydi gökten ne yağacağı bellidir.

Editör: TE Bilisim