Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin Haseke vilayetinde özellikle Süryani nüfusu alan saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'de kaçırılan Süryaniler hakkındaki bir soruya cevaben yaptığı açıklamada “Son günlerde DEAŞ’ın Suriye’nin Haseke vilayetinde Süryani nüfusun ağırlıkta olduğu bazı köylere saldırarak, aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Süryani’yi kaçırmasını şiddetle kınıyor, rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı sitesinde yazılı olarak yer alan açıklamasında bilgiç, “Bu vahim hadise, gerek DEAŞ terörünün, gerek Suriye rejiminin ayrım gözetmeksizin hedef aldığı mazlum Suriye halkının dinmeyen ızdırabının bir başka göstergesidir. Türkiye, Suriye halkını oluşturan tüm kesimlere ayrım gözetmeksizin desteğini kararlılıkla sürdürecektir.” diye kaydetti.

Editör: TE Bilisim