Gündemdeki konuları değerlendiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Başbakan Erdoğan’ın kabinede yaptığı değişikliği sert sözlerle eleştirdi. Gültekin Uysal CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in büyük tepki çeken sözlerine de değinerek “Güler’in söyledikleri, niyetin dışına taşan sözlerdir. Ancak bu sözlerin ırkçılık noktasına getirilmesi yanlıştır” şeklinde konuştu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya giden DP Genel Başkanı Gültekin Uysal gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlar Kurulu’nda yapılan değişiklikle dört yeni bakanın kabineye girmesini eleştiren Gültekin Uysal, şunları söyledi:

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

HERHALDE CANLARI SIKILDI

 “Bakanlardan bir kısmı kamuoyuyla ilişki kurmakta yetersiz kaldı. BDP’lilerin yaptığı açıklamaları değerlendirmeye tabi tutarsak,  İçişleri Bakanlığı’nda yapılan değişiklikte biraz canımızın sıkıldığı ortadadır. Birileri talep ediyor diye bu değişiklikler yapılmaz. İktidarın bir nefeslenmeye ihtiyacı olduğu ortadadır. Kültür Bakanı’ndan, Sayın Günay’dan başlayarak, eleştirilere çok tahammül edilemediği görülüyor. Sayın Bakan’ın zaman zaman yaptığı eleştirilere, herhalde canları sıkıldı. Canı sıkılmış ki böyle bir değişiklik tercihinde bulundular.”

O SÖZLERİ IRKÇILIK NOKTASINA GETİRMEK DOĞRU DEĞİL

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit gösteremezsiniz”şeklindeki sözlerini de yorumlayan Gültekin Uysal, “CHP Milletvekilinin söyledikleri, niyetlerin dışına taşan bir takım sözlerdir. Karşı tahriklerle beraber bunun ırkçılık noktasına getirilerek yanlış değerlendirmeler yapıldığı kanaatindeyim. Bu coğrafyada hiçbir zaman Avrupa’da olduğu gibi bir ırkçılık ve aşırı milliyetçiliğin hayat bulabilme imkanı yoktur. Kişinin ne olduğundan ziyade, ne yaptığına odaklanan bir medeniyet geleneğimiz vardır. Siyasetçilerin kullandıkları üslupta daha dikkatli davranmaları gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim