Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Reyhanlı’daki patlamaları batılı ajanların yaptığını ileri sürdü. Türker, partisinin il kongresine katılmak için geldiği Denizli’de gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki temaslarında verdiği fotoğrafı eleştiren Türker, “ABD basınında bizim Başbakan'la ilgili bir tek resim geçmedi. Bu söylenmiyor, oraya giden gazeteciler de yazmıyor. Buna rağmen Türkiye’de büyük bir zafer gibi gösteriliyor.” dedi.

Görüşmelerin zafer değil, büyük bir hüsran olduğunu öne süren Türker, “Yemek fotoğrafı, Türkiye açısından ne kadar zor durumda olduğumuzu gösteriyor. ABD adına üç kişi var, Obama, Yardımcısı Biden ve Dışişleri Bakanı. Bizim adımıza ise Başbakan, Dışişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı. Anlamadığımız, Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı orada, onlar girmiyor bu toplantıya, MİT Müsteşarı giriyor. Türkiye adına utanılacak bir resimdir. Müsteşar, elinde kâğıt kalem, adeta verilen talimatları not eder gibi bir hava içinde. Bu uluslararası medya ve siyasette o masa başında bir direktif verildiğinin açık seçik göstergesidir.” diye konuştu. Başbakan Erdoğan Gazze’ye hemen gideceğini açıklamasına rağmen hazirana kaldığını vurgulayan Türker, “Haziranda da sadece Gazze’ye değil, İsrail’e de gidecek. Batı Şeria'ya gidebilmek için İsrail’den gerekli düzenlemeler yapılarak geçmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Reyhanlı'daki patlamaların ajanların işi olduğunu öne süren Türker, “Hem de batılı ajanlarının işidir. Bu olaydan iki gün önce Başbakan, bir ABD televizyonuna açıklama yapmış, ‘Biz karadan ABD’yi destekleyeceğiz.’ diye. Başbakanlık, geceyarısı bunu yalanladı. Bunun arkasından orada cirit atan ajanlar, iki arabayla bombalanmasını sağladı. Hayret edilecek bir şey, iki yabancı araba geliyor, belediye ve PTT önüne park ediyor. Denizli’de böyle iki kurumun önüne araba park etse oradaki güvenlik hemen müdahale eder.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim