Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
    ---Google kullanıcısı    = 1.1 milyar kişi
    ---Youtube kullanıcısı   = 1.2 milyar kişi
    ---Facebook kullanıcısı = 1.2 milyar kişi
    ---Whatsapp kullanıcısı = 1 milyar kişi
    ---Messenger kullanıcısı = 900 milyon kişi
    ---Viber kullanıcısı         = 500 milyon kişi
    ---Twitter kullanıcısı       = 350 milyon kişi
    ---Microsoft kullanıcısı   = 1.2 milyar kişi
    --- Apple kullanıcısı        = 600 milyon kişi
    --- Apple                  = 600 milyar $
    --- Microsoft            = 370 milyar $
    --- Amazon coorp    = 300 milyar $
    --- Exxon mobile     = 320 milyar $
    --- Wall Mart            = 245 milyar $
    --- Ali Baba              = 230 milyar $
    --- Coca Cola          = 200 milyar $
    --- Mc Donald's       = 190 milyar $
    --- IBM                     = 190 milyar $
    --- Chevron              = 160 milyar $
    --- Bank of America = 160 milyar $
    --- Citigroup bank    = 140 milyar $
    --- Starbucks            = 55 milyar $ 
Starbucks Türkiye borsasına denktir.
IBM Meksika borsasına denktir.
            Mc Donald's günde 69 milyon müşteriye hizmet veriyor. Hergün 70 milyonluk Türkiye kadar bir ülkeyi doyuruyor. 
            Starbucks / Burger King / KFC / Nestle / Coca Cola / Pepsi adeta birer ülke kadar güce sahiptir. 
            Procter & Gamble bakım seti olarak 350 milyar dolarlık piyasa değerine sahiptir. Amway / Avon firmalarının güzellik bakım setlerini 4.5 milyondan fazla insan birebir pazarlıyor. Dünyada hiçbir ülkenin 4.5 milyon askeri veya pazarlamacısı yoktur.
            ABD'nin onayı olmadan dünyada hiç kimse uluslararası para transferi yapamaz. Ayrıca visa / master card / american express kredi kartları ABD'deki Yahudi şirketlerine aittir. Her bir credit card firması dünyadaki 100 ülkeden daha zengindir.
             Dünyadaki GSM operatörleri uzaydaki uydu vericilerine tabidir. Bu uydular ABD / Rusya / Çin gibi belli ülkelere aittir. Bu nedenle onların onayı olmadan hiç kimse cep telefonundan konuşamaz ve internetten yazışamaz. 435 milyon kullanıcıya sahip Vodafone şirketi 192 milyar $ - AT&T 235 milyar $ - Verizon 381 milyar $ değerindedir. Medya devi Rupert Murdock'un Fox kanalını dünyada 90 milyon ev izlemektedir.
              ABD / Rusya / Çin / İngiltere / Fransa'nın askeri ve teknolojik üstünlüğünü herkes kabul eder. Dünyadaki her 10 teknolojik icadın 7 tanesi bu ülkelerin arge şirketleri tarafından bulunur. Dünya havacılık sektörünün en büyüğü kabul edilen Boeing firmasının 2034 yılına kadar talep siparişi 5.6 trilyon $ tutmaktadır. Airbus şirketi de takriben aynı ciroyu hedeflemektedir. 6 kıta 200 pazarda üretim yapan Ford motors şirketinin senelik cirosu 162 milyar $
              ABD'de 5447 üniversite 57 müslüman ülkede ise sadece 700 üniversite bulunmaktadır. 
              Dünyadaki tıbbi gelişmelerin birçoğu yine bu ülkeler tarafından ortaya konulmaktadır.
              Almanya'nın senelik ihracatı 1.3 trilyon $ iken 57 müslüman ülkenin toplam ihracatı 1.2 trilyon $ seviyesindedir.
              Tüm dünyada franchise sistemiyle satılan survivor / evlilik programları / eğlence yarışmaları / biri bizi gözetliyor tarzı sunumlar reyting rekorları kırmaya devam ediyor.
              Yukarıda herkesin bildiği 15/20 şirketi sadece sıraladım. Bunun gibi kendi branşında lider takriben 80/100 şirket daha bulunuyor. Bu firmalar bağımsız birer devlet olsaydı şayet nüfus yoğunluğu açısından ilk 10 ülkeyi temsil edecekti. GSMH yönünden G-20 içine birkaç tanesi girebilirdi. Birçok sahada ezici üstünlüğe sahip bu markalar bile bağlı oldukları ülkelerin hamasetten ziyade icraata baktıklarını göstermektedir. Onların teknoloji ve kültürel emperyalizminin sadık köleleri olan bazı devlet başkanlarının boynundaki tasmaya aldırış etmeden özgürlük ve dayanışmadan bahsetmesi trajıkomik bir durumdur.
              Sizce dünya 5'ten büyük mü, yoksa dünya 5'in avucunda mı?
              NOT = Bu rakamlar 2016 yılına aittir.
              Apple ve Amazon şirketleri 2018 yılında 1 trilyon $ lık piyasa değerine ulaştılar. Apple 400 - Amazon 700 milyar $ daha fazla zenginleşirken Türkiye 400 milyar $ daha fakirleşti.
             Almanya sadece 2 senede ihracatını 200 milyar $ arttırarak, 1.5 trilyon $ seviyesine ulaştı. Almanya 2018 yılında 365 milyar $ bütçe fazlası verirken, Türkiye 467 milyar $ lık dış borcu için ülkeye küresel kayyum atanmasını kabul etti.
              57 müslüman ülkenin gündeminde inovasyon yok. Dünyaya cazip gelecek ürün konsepti yok. Teknolojik altyapı için en az 20/30/40 senelik süreye ihtiyaç var. 
               Hindistan devleti bilişim sektörüne 1970’te çok ciddi hamle yaparak, 20 senede meyvelerini topladı. Türkiye devletinin yap-boz mantelitesiyle mehter bölüğünden öteye gidemeyiz. 
               Bilişim teknolojisi / uzay sanayi / sağlık sektörü / 4.0 endüstri gibi alanlarda çok geriyiz. Hiç olmazsa Mc Donald’s gibi gıda sektöründe bazı markalara sahip olmalıyız. 
               Brezilya / Arjantin gibi ülkeler yurtdışına biner tane futbolcu ihraç ederken, Türkiye’nin yurtdışına ihraç ettiği 10 tane futbolcu bile yok.
               İspanyol moda devi Zara 96 milyar $ lık sermayeyi geçti. Türk moda markaları dünyada birer Zara / Mango / Marks & Spencer / H&M olmamışsa daha fazla konuşmaya gerek yok.
              Türkiye’de siyasi partilere göre asrın lideri bizde, dini gruplara göre gavslar bizde, şirketlere göre en kaliteli ürünler bizde, halka göre tarihin en kıymetli milleti bizde olduğu halde neden aleme rezil olmuş durumdayız? 
               Sizce bir şeyleri artık
 masaya yatırmak gerekmiyor mu?

Alıntı...

Editör: TE Bilisim