Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasına ilişkin, “Ecdadımız karadan gemileri yürüttü, bunlar ise karadan türbeleri yürütüyorlar. Bir de bu durumu bir ‘kahramanlık’ olarak nitelendiriyorlar.” dedi.

Eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma programı kapsamında Malatya’ya gelen Aydın, burada yaptığı açıklamada, Suriye sınırları içindeki Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması, Saygı Karakolu’ndaki askerlerin geri çekilmesini değerlendirdi. Türkiye’nin, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da yürüttüğü yanlış politikalar sonucu toprağını terk etmek zorunda kaldığını belirten Birol Aydın, Süleyman Şah Operasyonu’nun bütün bu yanlış politikaların bir sonucu olduğunu söyledi. Bu operasyonla Türkiye’nin kendi kara toprağını terk etmek zorunda kaldığını anlatan Aydın, buna karşın hükümetin bu olayı kamuoyuna bir kahramanlık destanı gibi lanse ettiğini vurguladı.

Operasyonun destan gibi sunulmasını, “Tam Hollywood filmlerine konu olabilecek nitelikte bir algı operasyonu” olarak niteleyen Aydın, “Sanki Malazgirt Zaferi’nden çıkmışlar gibi, sanki Viyana’yı kuşatmışlar gibi bir kahramanlık destanı olarak anlatıyorlar. Oysa ortada bir geri çekilme var. Orada tutunmayı beceremediniz. 23 Nisan müsamereleri gibi bir tiyatro sergileniyor. Tam Hollywood filmlerine konu olabilecek nitelikte bir algı operasyonu yürütüp, bir kahramanlık tiyatrosu oynuyorlar. Ecdadımız karadan gemileri yürüttü, bunlar ise karadan türbeleri yürütüyorlar. Bir de bu durumu bir ‘kahramanlık’ olarak nitelendiriyorlar. Bu operasyonu kahramanlık olarak nitelendirmek Türk halkına ihanet etmektir.” diye konuştu.

“AÇLIK SINIR BİN 400 TL 5 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ 900 TL’YE ÇALIŞIYOR”

Sokaktaki vatandaşa, Türkiye’nin vahim gidişatının gösterilmediğini vurgulayan Aydın, “Türkiye yoksul bırakılmıştır, Türkiye aç bırakılmıştır, Türkiye işsiz bırakılmış ve borca esir bırakılmıştır. Türkiye, dininden uzaklaştırılmış ve yumuşak lokma haline getirilmiştir. Türkiye açtır. Devletin rakamları açısından söylüyoruz. Bugün Saadet Partisi olarak vatandaştan bir kıyaslama yapmasını istiyoruz. Cebine, borçlarına baksınlar görürler. Türkiye yoksuldur aslında. Ülkenin 54 liralık üretimini nüfusun yüzde 1’i almaktadır. Böyle bir çarpıklık dünyanın neresinde var? Devlet, 100 liralık vergi topluyor. Bunun 50 lirasını ülkenin en zengin yüzde 20’lik kesimine veriyor. Bu toplumun en yoksul yüzde 20’lik kesimine sadece 4 lira veriyor. Ama bu yoksulluk ve fakirliğimiz, topyekûn olarak toplumun bütün kesimleri borçlandırıldığı için örtülmektedir. Ev, araba ne alırsa borçla alıyor. Üretmediği, tasarruf etmediği bir parayla harcama yapıyor. Yani vatandaşa sanal bir rahatlama gösteriliyor. Türkiye yoksuldur, çünkü devletin kendi rakamlarıyla açlık sınırını bin 400 TL olarak açıklıyor ama 5 milyon asgari ücretliye 900 TL maaş veriyor. Devlet, 3 bin 500 TL yoksulluk sınırı belirlemiş ama bütün ücretlilerin ortalama maaşları 3 bin TL’nin altındadır. Türkiye işsizdir çünkü devletin resmi rakamlarına göre işsizlik 10.7 seviyesindedir. Yani devlet ‘Benim 3 milyon vatandaşım işsizdir’ diyor. Buna karşın kayıt dışı rakamlarla birlikte 7-8 milyon işsizimiz vardır. Her dört üniversite mezunumuzdan birisi işsizdir. Herkesi üniversiteli yapma derdine düşmüşler. Çünkü liseyi bitiren gençlere iş bulamadıkları için bu gençleri 4 yıl üniversite ile oyalıyor.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE GİDEREK YOZLAŞTIRILMAKTADIR“

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, konuşmasının devamında ise AK Parti’yi sert bir dille eleştirdi. “Gelinen süreçte ülkeye dair ciddi endişelerimiz var.” diyen Başkan Aydın, “Şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz adalet, merhamet ve sevgi kavramlarının içi boşaltılmıştır. Ülke giderek yozlaştırılmaktadır. Günümüzde Türkiye’nin en büyük sorunu bize göre budur. Adaletten, sevgiden ve merhametten yoksun bir sistem içerisinde ülke karanlığa sürüklenmektedir. Son 15 yıldır hiçbir şekilde esas bir gündem olmamıştır. Kısır ve yapay konularla ülke gündem meşgul edilmiş ve maalesef Türkiye bir arpa boyu yol alamamıştır. Bu nedenle biz halka şunu söylüyoruz; burası artık çıkmaz sokak. Çıkmazları açmak için ise Türkiye’nin Saadet Partisi iktidarına ihtiyacı vardır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandıracak ve sıkılmadık el bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim