Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Tarih 20 Temmuz 1974.

Çayırova-Zirai Üretim İşletmesi Md.lüğünde teknik eleman olarak çalışıyordum.
O tarihte yeni inşa edilen "Gebze Cezaevi "müteahhidi çalıştığım kurumdan çim ekmek üzere teknik eleman talebinde bulunmuştu. Bunun için beni görevlendirdiler.

Çayırova' dan Gebze'ye giderken Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili konu açıldı.
O dönemin iktidar ortağı olarak (CHP-MSP Koalisyonu ) CHP 'nin İstanbul İl Binasında toplantı halindeydik.
Başbakan Ecevit, ilgili herkesle görüştü.

Son anda "arkadaşlar çok önemli birini aramayı unuttuk'' dedi.

Biz daha kim olduğunu sormadan 
''Alparslan beyi arayın, Alparslan Türkeş'i bana bağlayın'' dedi.
Ecevit '' Sayın Alparslan bey, biz bu gece Kıbrıs'a çıkarma yapmaya karar verdik. Bizim için sizin fikirleriniz çok önemlidir, ne önerirsiniz" dedi ve arada sadece ''evet beyefendi, tamam beyefendi'' diyerek karşılık veriyordu.

Beş dakika kadar süren konuşmadan sonra teşekkür edip elleri titreyerek, rengi kaçmış vaziyette telefonu kapattı ve 'BU ADAM DELİ!' dedi.

Biz şaşkın bir vaziyette biraz bekledikten sonra :'birşey mi oldu efendim..' diye sorunca rengi hala soluktu ve konuştuğu herşeyi 'olduğu gibi anlatacağını' söyledi.
Ecevit,Türkeş'in telefonda söylediklerini titrek bir sesle anlattı.

'Arkadaşlar, Türkeş diyorki;' KIBRIS'IN TÜMÜNÜ ALIN ', bu adam deli, tümünü alirsak;dünyayı tamamen karşımıza alırız, dedi ve Türkeş'in 'eğer tümünü almazsak, savaş sonrası Avrupa ve ABD, Yunanistan ve Rumlar'dan yana desteğini koyar, elimizdekini dahi koruyamayız' dedi. Sesi hâlâ titriyordu. Demekki Türkeş çok sert ve kararlı konuşmuştu.

Ardından ''Türkeş her türlü yanında ve emrinizdeyim" dedi diye de ilave etti.
O gün biz de Başbakan Ecevit gibi düşünüyorduk, dünyayı karşımıza alırız diyorduk.
Ama şimdi anladık ki Türkeş hem çok haklı, hem de "KUDRETLİ BİR LİDER ve BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIYMIŞ !" Bunu anlatan CHP İstanbul eski İl Başkanı benim Ülkücü olduğumu bilmeden bir anı olarak paylaştı ve samimi yorumunu ilave ederek sözünü tamamladı.

Dursun Ali Şakar

Editör: TE Bilisim