Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Oslo görüşmelerinin ‘devletin kendi birimi içerisinden sabote edilerek dışarıya sızdırıldığını’ açıkladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP’nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesinin Meclis’te görüşmesi sırasında Oslo görüşmelerinin devletin kendi birimi içerisinden sızdırıldığını söyledi.

Bakan Ala’nın açıklamaları Meclis tutanaklarına şöyle yansıdı:
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA - Türkiye'nin kurulduğundan beri iki temel problemi vardır. Birincisi, din ve vicdan özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu konuda 28 Şubatın bütün teferruatını, yasasını, mevzuatını, İrticayla Mücadele Belgesi'ni yırtıp çöpe attık, üstüne de kapağı örttük. (AK PARTİ sıralarından alkışlar, CHP ve MHP sıralarından gürültüler) İkincisi, bakın, hiçbir şey olmadı, herkes burada. Hani "Şu gelecek, bu gelecek." diyordu, güzel.
ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Tabii, tabii, onun için faşist paket getiriyorsun.
AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Siyaset yapma, sana sorulan sorulara cevap ver!
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Şimdi de, o zaman, o siyaset kendisini garantiye alıp, inisiyatif almaya başlayınca işte bu etnik kimlik, Kürt sorunu meselesinde de hemen inisiyatif aldı. Bizim demokratik açılım sürecinin başlaması, 2009. Arkadaşlar, ondan sonra Millî Birlik ve Kardeşlik Projesi, ondan sonra çözüm süreci ama hepsi de, şahidiz ki, inanılmaz provokasyonlarla sekteye uğratılmaya çalışıldı.
ERKAN AKÇAY (Manisa) - Altı yılda geldiniz, süreç teslimiyet oldu, terör örgütüne teslim edildi.
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Birinde Oslo görüşmeleri devletin kendi birimi içerisinden sabote edilerek dışarıya sızdırıldı.
UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - "Görüşen şerefsizdir." dediniz.
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Birinde, Habur provokasyonu oldu. Birinde, MİT bu işleri yürütüyor diye mahkemeye çağrıldı, MİT 7 Şubat darbesi oldu. Birinde -zaman az, onun için kusura bakmayın hızlı hızlı gidiyorum- 8 Mayısta, değerli arkadaşlar, terör örgütü dedi ki: "Ben dışarıya çıkıyorum."
UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - Yargılayacaklar, yargılanacaksınız.
AHMET DURAN BULUT (Balıkesir) - Siz üniversitelerdeki olaylardan bahsedin.
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Görüşmeler yapıldı, 8 Mayısta dışarı çıkma kararı aldı, 28 Mayısta Gezi olayları başladı bu ülkede ve bir büyük provokasyon.
ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Tabii canım, Dolmabahçe olayını anlatsana; Dolmabahçe, Kabataş olayını.
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Ondan sonra, o provokasyon olunca bu sefer yine kesintiye uğradı.
ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Kabataş olayını anlatsana, Kabataş'ı, nasıl oldu?
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA (Devamla) - Bu sefer tekrar toparladık; 17, 25 Aralık darbe girişimi. Sonra yine toparlandı, değerli arkadaşlar, bu sefer de 6-7 Ekim olayları.
ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Kabataş olayını anlat, Kabataş olayının failleri nerede?

"ANAYASAYI TANIMIYORUM"

Bu arada seçimlerde tekrar aday olacağını belirten Ala, şunları söyledi: "Anayasaya evet, yemin edip uyuyoruz. Ama bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylemeye engel yok. Olsa da tanımıyoruz. Bu anayasa darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir. Hiçbir anayasal kurum milletin egemenliğini kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum. Bu anayasa derhal değişmelidir. Milletin iradesini gasbetmiş, satır aralarına gizlemiştir, söküp çıkarıp millete teslim etmek bizim görevimizdir."

Editör: TE Bilisim