Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitim Çalıştayı'nda Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç'a plaket verilmemesine tepki gösterdi. Kılıç'ın eğitime büyük katkılar sağladığını kaydeden Taşdoğan, “Oğuzeli Belediye Başkanı'nı zora sokmak ve görmemezlikten gelmek yanlış ve hatalı bir davranıştır. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsanız ona diyecek söz yok.” dedi.

Eğitim Çalıştayı’nda ele alınan konunun gerçeklikle bağdaşmadığını, bu düşünceyle hareket etmenin kimseye faydası olmadığını ifade eden Taşdoğan, Gaziantep’in eğitim sorununun her geçen gün hızla büyüdüğünü vurguladı. İnsanların çocuğunu 60-70 kişilik sınıflarda sağlıksız koşullarda okutmaya çalışırken öğretmeni olmayan derslerin boş geçmesinden yakındığını aktaran Taşdoğan, “İl Milli Eğitim Müdürü eğitimde sorunları tespit etmek çözümler üretmekten bahsetmiş, kendisine soruyorum, siyasi bir partinin maşası olarak hangi sorunu çözmeyi düşünüyorsunuz? Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise teknoloji döneminde, teknoloji ile eğitimi birleştirmek gerektiğini, insan merkezli bir eğitim yapılması gerektiğini söylüyor. Fatma Şahin'in sözü ve özü birbirini tutmuyor. Fatma Şahin’e soruyoruz. İnsan merkezli mi yoksa AKP zihniyeti merkezli mi hizmet ediyorsunuz? Trafikte gelinen nokta neyse eğitimde gelinen noktada ondan farksız değil. Sorunun temeline indiğinizde, durumun vahameti ve asıl meselenin derslik açığı ve göç olmadığı görülecektir. Siyasetin eğitimden ve kurumlardan ivedilikle elini çekmesi gerekiyor. Siyasetin bulaştığı her kurum gün geçtikçe batıyor. Bırakın insanlar işini yapsın.” diye konuştu.

Milli Eğitim'de Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de AK Parti’nin siyasi kuşatmasının devam ettiğini ifade eden Taşdoğan, eleştirilerine şöyle devam etti: “Yıllardır devam eden bir Gaziantep manzarası bu. Eğitimde yıllardır taş üstünde taş bırakmaya AKP ve onun eğitimdeki siyasi uzantıları, eğitim çalışanları arasındaki ayrımcılıktan sonra bu ayrımcılığı ve nezaketsizliği her alanda sürdürmeye devam etmektedirler. Gaziantep’e özel olarak getirilen milli eğitim müdürleriyle, Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü'nü yandaş eğitim müdürlüğü haline getiren AKP, ilimizde yapılan eğitim çalıştayında bile nezaketsizliğe utanmazlık ekleyerek kuşatmayı devam ettirmektedir. Yıllardır yerlerde sürünen Gaziantep eğitimi bu zihniyet ve anlayışla göstermelik işlerden ve teşrifatçılıktan öteye gidemiyor. Öncelikle Gaziantep’in eğitimindeki ve Türkiye siyasetindeki AKP’nin kuşatma ve talan anlayışı sona ermelidir.”

“KİME NEDEN PLAKET VERİYORSUNUZ?”

Düzenlenen programda Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç’a plaket verilmemesine de tepki gösteren İl Başkanı Taşdoğan, “Programın sonunda eğitime katkısı olanlara plaket dağıtılıyor ama bir eksik. MHP’den belediye başkanı seçilen Sait Kılıç her fırsatta dışlanıyor. Kendisi de eğitimci olmasına rağmen bir plaketi çok görüyorlar. Oğuzeli Belediye Başkanı Kılıç'ı zora sokmak, görmemezlikten gelmek yanlış ve hatalı bir davranıştır. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsanız ona diyecek söz yok.” ifadelerini kullandı. Taşdoğan, Kılıç'ın eğitim alanında yaptığı çalışmaları da sıraladı.

Editör: TE Bilisim