Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!
MHP İzmir Milletvekili ve 2. bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, geçen günlerde açıklanan eylül ayı enflasyon rakamları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tanrıkulu, “Devletin kendi kurumlarında yaptırdığı istatistiklerde bile enflasyon rakamları yüksek çıkar oldu. Demek ki artık mızrak çuvala sığmıyor.” dedi. Doların Türk Lirası karşısında tavan yaptığı, borsa endeksinin dipleri gördüğü ve ithalat girdilerinin çığ gibi büyüdüğü bir ülkede enflasyon rakamlarının düşük çıkmasının imkansız olduğunu belirten Tanrıkulu, gidişatın hiç de iç acıcı olmadığını, yaşananlardan her zaman olduğu gibi en çok vatandaşların zarar göreceğini söyledi.

Eylül ayında açıklanan Tüketici Fiyatları Endeksi’nde (TÜFE) 2014 Eylül ayına göre yüzde 7,95 artış gözlendiğini ifade eden Tanrıkulu, “Aylık artış, yüzde 0,89’a denk geliyor. İzmir’de ise enflasyon artışı Türkiye ortalamasından daha yüksek, yüzde 8,61 olarak gerçekleşti. Şimdi biz buradan soruyoruz, ne oldu da bu enflasyon rakamları yükseldi? Memleketi 13 yıldır yönetenler, ülkenin hem huzur ve güvenliğini hem de ekonomiyi altüst etti.” dedi. Ana harcama gruplarında aylık en yüksek enflasyon artış rakamlarına bakıldığında, vatandaşın mutfağına ateş düştüğünü ve mevcut hükümetin artık bu acı rakamları saklayamaz hale geldiğini söyleyen Tanrıkulu, “Eylül ayında, endeks kapsamındaki 426 maddeden 275 maddenin ortalama fiyatlarında artış gerçekleşti. Gıdada ise yıllık artış, yüzde 10’u şimdiden geçmiş durumda. Çalışanlarımız, yüksek enflasyon rakamları altında eziliyor, gelirleri eriyor. 2002 yılından sonra refah artışından pay alamayan asgari ücretlilerin bin liralık maaşı, Türk-İş’in Ağustos 2015 dönemi için bin 344 lira olarak hesapladığı dört kişilik ailenin açlık sınırının yüzde 66’sını ancak karşılıyor. Yani asgari ücretli dört kişilik bir aile, ancak 20 günlük doğru dürüst beslenme yapabiliyor. Asgari ücret, Türk-İş’in Ağustos 2015’te açıkladığı 4 bin 379 liralık yoksulluk sınırının ise ancak yüzde 33’ünü karşılıyor. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 6,9. Bunun tutması için kalan üç ayda enflasyonun düşmesi gerekirken trend yükseliş yönünde. Enflasyon rakamları altında ezilen milletimiz, önümüzdeki üç aylık dönemi 1 Kasım’da değerlendirecektir.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim