Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
AK Parti Diyarbakır Milletvekili M.Galip Ensarioğlu, Kürt meselesinin Türkiye’nin en önemli sorunu olduğunu söyledi.

        Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen programa katılan Galip Ensarioğlu, Türkiye'de AK Parti iktidarında, son 10 yıldır çok önemli bir süreç yaşandığını ifade etti. Ensarioğlu, Cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar oluşan ve hiç üzerine dahi gidilmemiş sorunların üzerine, AK Parti olarak gittiklerini ve çözüm üretmek için çalıştıklarını dile getirdi.

        Egemenliğin kayıtsız şartsız halka devredildiği bu süreçte, sorunların temel kaynağının darbe anayasası olduğunu ve 7'den 70'e herkesin sivil anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirten Ensarioğlu, TBMM olarak bu yönde çalışmalar yürüttüklerini ve en kısa sürede vatandaşın karşısına sivil anayasayla çıkmak istediklerini ifade etti.

        Son günlerde ülke gündeminin en önemli konularından biri olan Kürt meselesi hakkında konuşan Ensarioğlu, şu an ülkenin en önemli meselesinin, Kürt meselesi olduğunu belirtti. Bu konuyu konuşurken iki şeye dikkat etmek gerektiğine vurgu yapan Ensarioğlu, “Kürt meselesinin tarihsel bir arka plana sahip olması ve birçok konuyu ihtiva etmesidir. Ayrıca bu sorun çok yönlü bir sorun olduğu için çözümü de çok yönlü olarak ele almak gerekir. Bu sorunun çözümsüz bırakıldığı her gün genç evlatlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Annelerin gözyaşları dinmiyor. Bu hepimize çok acı veriyor.” dedi.

        Kürt meselesinin bu ülkede devam ettiği her gün, genç bedenlerin kaybedildiğini kaydeden Ensarioğlu, çözümün ilk ayağının demokratikleşme olduğunu belirtti. Sorunların olduğu bir ortamda kimsenin serinkanlı düşünmediğini ve neticesinde dolaylı olarak ekonominin büyüyemediğini, insanların daha refah içerisinde yaşamasını sağlayacak kaynakların buralara harcandığını dile getirdi. Etnik kimliği dışlayıcı bir vatandaşlık tanımı yerine, herkese eşit mesafede duran kapsayıcı bir vatandaşlık tanımının yeni anayasada olması gerektiğini belirten Ensarioğlu, Kürtlerin büyük çoğunluğunun bu yönde taleplerinin olduğunu ifade etti.

        Kürt meselesinin çözümünün bir diğer ayağının PKK'nın silahsızlandırılması olması gerektiğini belirten Ensarioğlu, PKK silahlı örgütünün dağlarda var olduğu müddetçe siyasal ve toplumsal anlamda istikrar oluşturmanın mümkün olmadığına işaret etti. Bu amaçla devletin PKK'nın silahsızlandırılmasına yönelik görüşmeler yapmasının gayet doğal bir durum olduğunu nitelendiren Ensarioğlu, AK Parti'nin bu sorunun çözümü için çok önemli riskler aldığını ifade etti.

        Ayrıca 2005'ten bu yana özgürlükler ve haklar konusunda AK Parti'nin bölgede çok önemli işler başardığını vurgulayan Ensarioğlu, olağanüstü halin bölge kalkınmasına çok büyük darbe vurduğunu ve AK Parti sayesinde bu sorunun ortadan kalktığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim