31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı ile başlatılan görüşme sürecinin bir samimiyet testi olduğu ve kimlerin çözüm istediği konusunda bir turnusol kağıdı işlevi göreceğini söyledi. Erdoğan, “Bu süreçte herkes sorumluluklarının farkında, sağduyulu ve hassas olmalı. Bu süreç bir samimiyet testidir. Bir kez daha kimin çözümden yana kimin de kandan acıdan yana olduğunu tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koyacak bir süreçtir. Sürecin hassasiyetini zedeleyenler kendileri kaybeder ve millete kaybettirirler.” dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İmralı ile yürütülen görüşmelere ve girilen sürece değindi. Bu süreçte herkesin sorumluluklarının farkında, sağduyulu ve hassas olması gerektiğini belirten Erdoğan, “Bu süreç bir samimiyet testidir. Bir kez daha kimin çözümden yana kimin de kandan, acıdan yana olduğunu tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koyacak bir süreçtir. Sürecin hassasiyetini zedeleyenler, kendileri kaybeder ve millete kaybettirirler.” dedi.

AK Parti ve hükümet olarak her türlü sözlü ve fiili kışkırtma karşısında sabırla durmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Her türlü provokasyon karşısında sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz. Çözümü arzu ediyoruz ve bunun gerçekleşmesi için vakarımızdan taviz vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörle mücadeleden asla vazgeçecek terörle mücadeleyi asla askıya alacak değiliz. Terör örgütü silahlarını bırakıp saldırılarına son verinceye kadar güvenlik güçleri operasyonların devam edecektir. Şu anda güvenlik güçlerimiz her zaman yaptıkları gibi kahramanca ülkenin huzuru için çalışırken, provokasyon ve kışkırtmaların yaşanmasının önüne geçiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Fransa’da öldürülen PKK’lı üç kadının yarın Diyarbakır, Tunceli Mersin ve Kahramanmaraş’taki cenaze törenlerinde güvenlik güçlerinin tahriklerin ve sabotajların önüne geçmek için son derece “hassas ve müteyakkız” olacağını ifade eden Erdoğan, “Siyasetçilerin de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Bu süreç bir turnusol kağıdıdır. Bir samimiyet sınavıdır. 75 milyon kimin nerede durduğunu bu süreçte daha net olarak görecek ve eminim ki en güzel şekilde de takdir edecektir.” dedi.

BDP’nin Paris’te yaşanan olaylardan hükümeti sorumlu tutmak gibi kışkırtıcı bir tavrın içine girdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Bunlar ucuz, çirkin siyaset örnekleridir. Bunlar Fransa’ya, kendi efendilerine ve örgütlerine soru soracak cesareti bulunmayanların kof kabadayılık örneğidir. Bir başka kof kabadayılık örneğini de teröristlerin evine taziyeye giden CHP milletvekili gösterdi. Bizim üzerimizden prim yapma gayreti içerisindeler.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim