“Borcumuzu sıfırladık” diyen AKP iktidarına MHP’li Aydın’dan eleştiri geldi…

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın , AKP’nin “IMF’ye borcumuz bitti” şeklindeki açıklamaları üzerine bir açıklama yaptı. MHP’li Aydın’ın yaptığı açıklamada ortaya koyduğu rakamlar AKP iktidarında Türkiye’nin nasıl borç batağına saplandığını gözler önüne seriyor.

İşte o açıklama:

IMF BORÇLARI ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN TARTIŞMALAR GÜNDEM SAPTIRMADIR

Türkiye çözüm diye diye, adım adım çözülmeye götürülürken, Reyhanlı’da yüreklerimiz dağlanırken IMF tartışmaları tam bir gündem saptırmadır.

İç ve dış borcu katlayan iktidarın IMF borcunu kapatmış olmasına destan yazmak, ilan vermek ve övgü dizmek tam bir yalakalık örneğidir.

Hele hele üyeleri vergi ve borç batağında kıvranan kuruluşların, sanki üstüne vazifeymiş gibi teşekkür ilanı vermesi nasıl bir anlayıştır?

AKP IMF BORÇLARINI DEĞİL DE ODA ÜYELERİNİN BORÇLARINI MI ÖDEMİŞTİR

AKP iktidarı, IMF borcu yerine teşekkür ilanı veren oda üyelerinin borçlarını ödemiştir de; kimsenin haberi mi yoktur?

Ülkede yeteri kadar “saray şairi” ve “sahibinin sesi” yayın organı varken, odamızın yarışa dahil olması; yalakalıkta sözün bittiği yerdir.

Bu millete kara’yı ak diye yutturma yarışında iktidar partisini geçenler, diktatörlük inşasına kendi elleriyle harç taşımaktadırlar.

AKP DÖNEMİNDE BÜTÜN BORÇLAR TAVAN YAPMIŞTIR

Hesap gayet basittir; AKP döneminde borçlar azalmamış, aksine artmış, vadeleri kısalmış, alacaklılar ise çeşitlenmiştir.

2002’den 2012’ye dış borcu 129 milyar dolardan 337 milyar dolara, iç borcu 150 milyar liradan 386 milyar liraya çıkaran AKP iktidarıdır.

Son açıklanan veriler ve parite etkisi dikkate alındığında; kısa vadeli borçlanmanın 16 milyar dolar civarında arttığını açıkça ortadadır.

Kısa vadeli borca dayalı sıcak para giriş hızının yavaşlaması bile, sıcak parayla çevrilen ekonomi için tam bir felaket olacaktır.

AKP İKTİDARI IMF’YE BORÇ DEĞİL ÖNCE ÇALIŞANININ HAKKINI VERMELEDİR

Borçları katlayan bir hükümetin, sadece bir alacaklıya olan borcunu kapatmasını kutsayıp, destanlar yazmak, tam bir kara mizah örneğidir.

Üstelik bir de IMF’ye borç verecekmişiz! Ne büyük onur! Ey AKP iktidarı IMF’ye borç değil, önce kendi kamu çalışanının hakkını ver hakkını…

İşsizlik artmış, tüketici borçları, takipler, hacizler, icralar tavan yapmış kimin umurunda? IMF’ye borcumuz bitti ya, gerisi hikaye…!

IMF diye diye, gerçekleri saklayan AKP’nin, özelleştirme adı altında haraç mezat sattıklarının bedeli bile 38 milyar dolardan fazladır.

Hal böyle iken; AKP’nin yarısını kendi aldığı 23 milyar dolar IMF borcunu ödemiş olmasından çıkarılan efsane, olsa olsa “şehir efsanesi”dir.

TÜRKİYE’Yİ TALAN EDENLER HESAP VERECEKLERDİR

Terörün finansmanıyla ilgili düzenlemeyi sözde “çözüm” sürecinin hatırına askıya alan AKP, ülke finansmanı için adeta kumar oynamaktadır.

AKP, sata sata bitirdiği sayısız tesisten sonra, arazi satışına hız vermiş, yeniden Varlık Barışı ile kaynağı meçhul paraya muhtaç olmuştur.

Türkiye’nin birikimi olan bütün fabrika, tesis ve kuruluşu satarak mirasyedi bir evlat gibi ülkeyi talan edenler, elbet hesap vereceklerdir.

ALDATMAYA ORTAK OLANLAR TARİH ÖNÜNDE MAHÇUP OLACAKLARDIR

İktidara yaranmak uğruna gerçekleri ters yüz edenler ve Türk milletinin aldatılmasında aktif rol alanlar, bu büyük vebalin ortaklarıdırlar.

Tarih, halkını aldatmayan iktidarları, okuyucusunu kandırmayan yazarları ve mensubunun hukukunu koruyan kuruluşları mutlaka yazacaktır.

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

Her devrin adamları, saray şairleri, sahibinin sesi yayın organları ve onların şakşakçıları ise millet ve tarih önünde mahcup olacaklardır.

Editör: TE Bilisim