31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aralarındaki 'altın kaplama klozet' polemiğine değinerek, "Sen bunu ispat edemezsen CHP’nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Ya zaten bu CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Baykal'ı ziyaret etti, 'aday olmayacağım' dedi, ertesi gün aday oldu. Ya inanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık." dedi.

Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda 'Cumhurbaşkanı Karslılarla Buluşuyor' adlı programda konuştu.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi bir tane paralel devlet çıkmış. Şu anda bölücü terör örgütünün desteklediği parti ile de iş tutmuşlar. Nerede, kim daha güçlüyse onlarla iş tutuyorlar. 99 yılında bu zat Amerika'ya kaçtı, gitti. Güya hocaefendiymiş, niye Amerika'ya gittin? Mekke'ye, Medine'ye gitseydin. Niye oralar değil de Amerika? Üst akıl, üst akıl... Yönetilme meselesi... Yönetenler var, onlar öyle istediği için orada. Yoksa Amerika gibi yerde adama 400 dönüm yeri verip de 'orada istediğin gibi yaşa' demezler. Çünkü küçük imamlar da kaçıyor. Türkiye'den onlar da kaçmaya başladı, bunların imamları var ya... Ya imam mihrabı bırakıp kaçar mı? Bunlarınki kaçıyor. Neden? Çünkü bunların bu ülkede, bu vatanda bu millete karşı muhabbetleri yoktur. Bunlar devleti ele geçirmek istiyorlardı. Biz de yanıldık, aldandık. Yoksa bunların 40 yıllık geçmişini hamdolsun son anda durdurma fırsatını yakalayamazdık."

“GİZLİ GİZLİ YARDIM GİDER Mİ?”
Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu ülkede Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize yardım götüren TIR'ları durdurarak ihanet içine girenler oldu. İşte o paralel yapı... Biz şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkarak bu hainlerin yakasına yapıştık, takip ettik, adalet önüne çıkmalarını sağladık. Bunun için bize Türkmen kardeşlerimiz teşekkür ediyor. 'Bizi yalnız bırakmadınız' diyorlar. Bayırbucak Türkmenleri 'Eğer siz bizi yalnız bıraksaydınız bizim halimiz nice olurdu' diyorlar. Aynen CHP'nin geçmişinde Aras nehri üzerindeki Azeri kardeşlerimizin Stalin'in askerlerine bırakılması olayı var ya... Suriye Türkmen meclisinin eski başkanı, 'Türkiye'nin yardımı olmasaydı Esed'e karşı verdikleri mücadelede 30 bin değil, 1 milyon şehit vermek zorunda kalacaklarını' söylüyor. MHP'nin bir Suriye Türkmen’i olan milletvekili, bölgeye yapılan yardımlardan ötürü şahsıma ve başbakana teşekkür ediyor. Ama MHP'nin Genel Başkanı çıkmış paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi. Ama söylediklerine bakıyorsunuz Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in milliyetçisi... Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş, aynı şeyi söylüyorlar. Biz bir tek bu milletin milliyetçisiyiz. Ey Bahçeli, sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek."

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ana muhalefetin başındaki kişi de benzer şeyleri söylüyor. Neymiş, Türkmenlere gizli gizli yardım götürüyormuşuz. Yardım gizli gizli gider miymiş? Ana muhalefetin genel başkanı da Esed’in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Hatırlarsınız, Biz Türkmenlere yardım ederken bunlar onları katleden eli kanlı Esed ile hatıra fotoğrafı çektiriyorlardı. Ey Kılıçdaroğlu, bu ülkenin siyasetçisi olmayı, başkalarının değil bu ülkenin çıkarları için çalışmayı öğrenene kadar bu millet sana da itibar etmeyecek, bunu da bilesin..."

"YALANLARINI DÜZELTMEKTEN BIKTIK"
"Dün buradaydı. Ne yaptınız, gönderdiniz. Burada ne dedi. Et ve Balık Kurumu'nu, 'Et Süt Kurumu'na döndüreceğiz' dedi. Bu kurumun adı 2013 yılında Et ve Süt Kurumu olarak başbakanlığım döneminde değişti zaten. Görev alanını da buna göre yeniden düzenledik. Resmi Gazete'deki yayınlanan şu, özellikle kararı burada göstereyim istedim ki sizi nasıl aldatma gayretine giriyorlar bunu bilin. Ya siyasetçi bu denli yalancı olur mu ya? Bunun yanlışlarını düzeltmekten bıktım. Et kombinası kuracağız Kars'a, diyor. 2015 yılında kombina inşaatına başlanacak." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Ama bitmedi, son günlerde ne dedi. 'Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın kaplama klozetler var' dedi. Canlı yayında 'Eğer Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın klozet varsa gel, gör ben hemen cumhurbaşkanlığını bırakacağım' dedim. Ama yoksa sen bunu ispat edemezsen CHP’nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Ya zaten bu CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi. Baykal'ı ziyaret etti, 'aday olmayacağım' dedi, ertesi gün aday oldu. Ya inanın bunun yalanlarını düzeltmekten biz bıktık. Bu, kaset genel başkandır. Yapmayacağın şeyleri söylüyorsun, onu anladık. Ama yapılmış olan, yapılmakta olan işleri biye inkar edip 'ben yapacağım' diye ortaya çıkıyorsun? Ziya Paşa'nın ifadesi var; 'Herkesi kör alemi sersemi sanırsın'. Haberin olsun Dün Kars nasıl güldüyse Türkiye sana gülüyor. Yaşadığı ülkeye bu kadar yabancı bir siyasetçiye devlet teslim edilir mi?"

Erdoğan, "Yeni Türkiye, yeni anayasa, Başkanlık sistemi bunu söylüyoruz. Öteki tarafta 'klozet' diyen, gözünün önündeki tabelaları görmeyen, Diyanet'le, imam hatiplerle uğraşan bir muhalefet var." dedi.

Editör: TE Bilisim