TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, kurulacak komisyona destek ve üye vermeyeceklerini belirtirken, hükümetin PKK terör örgütü ile mücadele yerine siyasi çözüm bulma çabalarının devam ettiğini söyledi. Oslo sürecinde benimsenen protokollerin uygulandığını iddia eden Vural, şöyle devam etti:

“İmralı’da teröristbaşı ile görüşmelerin yapıldığı malumdur. MHP olarak bu görüşmeler hakkında, yansıyanların dışında kapsamlı bir bilgi sahibi değiliz. Ancak bu süreçle ilgili diğer tarafların, bu müzakerelerin nasıl bir kapsamda olduğu konusunda bilgisi vardır. Başbakan Erdoğan’ın, kendisinin PKK ile yaptığı görüşmeler hakkında TBMM’ye doğrudan bilgi vermesi gerekmektedir, Başbakan bu görüşmeleri Meclis’le paylaşmalıdır, bunu yapmak için Başbakan genel görüşme talep etmelidir. Genel Görüşme millete açık olmalıdır, kapalı oturum halinde olmamalıdır.

Millet PKK ile girdikleri kirli, pis ilişkiler hakkında Başbakan tarafından bilgilendirilmelidir. Bu görüşmeler hakkında milleti doğrudan bilgi sahibi yapmaktan kaçınanlar, Oslo ve İmralı süreçlerini TBMM’ye onaylatmak istemektedir. Meclis Araştırmasıyla, Meclis’in sürecin parçası haline getirilmesi amaçlanmaktadır, çözülme süreci meşrulaştırılmak istenmektedir. Çözülme pazarlıkları Başbakan tarafından yürütülmüştür. Bu süreçte ele alınan hususların Anayasa ve yasalara aykırı teşkil ettiği açıktır.”

Araştırma önergesini, “Terörle müzakerenin meşrulaştırılması ve taleplerin TBMM iradesine dönüştürülmesi için kılıftır” sözleriyle değerlendiren Vural, “Minareyi çalanlar şimdi kılıf oluşturuyor” diyerek şunları söyledi:

Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir

“Milli egemenliğin tecelligahı olan Meclis’in kirli ve pazarlık sürecine alet edilmesinin millet egemenliğine saygısızlıktır. Öcalan, çözüm için TBMM’nin somut adım atmasına ilişkin talebinin AKP Grubu tarafından emir olarak alınmıştır. PKK, terör örgütü pozisyonundan çıkartılarak savaşan bir taraf haline getirilmek isteniyor. Bu safha, AKP iradesinin terör örgütü tarafından teslim alındığını ortaya koymuştur. Öcalan’ın akil adamlar önerisinden sonra şimdi de Meclis’in devreye sokulması önerisinin yapılıyor. Bu bile mutabakatın oluştuğunu göstermektedir.

Bu darbe zihniyetinin meşrulaştırılması kabul edilemez. Buna Meclis’in alet edilmesi bizatihi darbe planının meşrulaştırılmasıdır. Anayasal düzene darbe vurulmasına Meclis’in alet edilmesi milletimizi yok saymaktır. Millet, terör örgütünün dayatmalarına karşı duracak kadar şerefli bir millettir. Bugün bu imzaların atılmasıyla hakimiyetin millette olmadığı belirtilmiş, PKK hakimiyeti tescillenmiştir. MHP olarak Meclis Araştırması açılmasına karşıyız. Bu araştırma önergesine ve komisyonuna destek ve üye vermeyeceğiz.”

Akil adamları listesini, “Akgiller Adam Listesi” olarak nitelendiren Vural, “Herkes haddini bilmelidir. Sevr Anlaşması’nı hazmettirmek için Heyet-i Nasiha gönderen Damat Feritler’e ne olduysa bunların akıbeti de öyle olacaktır” dedi.

“MİT’E TALİMAT VERDİ Mİ?”

Başbakan Erdoğan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a “Yanına çağırarak MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye operasyon yapma talimatı verdi mi vermedi mi?” diye soran Vural, “AKP ve PKK çevrelerinin MHP üzerinde yeni tezgahlar planladığına ilişkin duyumlar alıyoruz” dedi. Araştırma komisyonu kurulmasına “PKK’nın imzaları yeter” diyen diyen Vural, “Bugün Türkiye’de yaşananlar oligarşik bir diktatörlüktür. Bu meslek örgütleri oligarşik diktatörlüğün baskı ve şantajlarına alet edilmektedir” diyerek şöyle devam etti:

“Habur’da 19 Ekim’de ne olmuştu, 19 Ekim günü hangi üçlü bir araya geldi, neleri konuştu? Bu iddialar bir internet haber sitesinde bulunuyor. Ne yapacaklar polis zoruyla mı, zorla mı götürecekler komisyona üye alacaklar? Birisi, ‘Üye vermeleri lazım’ demiş, Allah akıl fikir versin. Bu komisyon içtüzüğe aykırıdır.”

Editör: TE Bilisim