Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes’ın ekonomiye yönelik açıklamalarıyla ilgili sert konuştu. Erdoğan, "Al birini vur öbürüne. Aslında bunlar maalesef haddini bilmiyor. Niye haddini bilmiyorlar? Niye haddini bilmiyor? Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri bire beş katladı. Bu dönem içersinde. Onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar." dedi.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Sakarya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, valiliği ve belediyeyi ziyaret etti. Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan, yeni Türkiye hedefinin kızıl elmaları olduğunu kaydetti. Kendi tarihinden, kendi kültüründen, kendi medeniyetinden kopuk olanların bunu bilemeyeceğini ve anlayamayacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi: "Çünkü bunlar köksüz. Onlar başka yerlerde, başka kaynaklardan besleniyor. Bu milletle bunların kan uyuşmazlıkları var. Artık geçmişte yıllarca yaptıkları gibi milletimizi zehirlemelerine izin vermediğimiz, buna engel olduğumuz için bize kin besliyorlar. Bize diş biliyorlar. Bunlar 70 yılı bulan çok partili siyasi hayatımızın 40 yılı koalisyonlarla, darbelerle, ara dönemlerle, terörle, çatışmayla heba etme pahasına gizli iktidarlarını sürdürmüşlerdir. Şimdi milli iradenin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar. Saldırdıkları, düşmanlık besledikleri Tayyip Erdoğan değil bizatihi milletin ta kendisidir. Cumhurbaşkanlığı makamında vesayetin temsilcisinin değil, bizatihi milletin kendi temsilcisinin bulunuyor olmasından rahatsızlar. Siz onların demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını ağızlarından düşürmediklerine bakmayın. Onların demokrasiden anladıkları sadece kendilerinin iktidarda olabilmesidir. Millet yetki verirse. Onların özgürlükten anladıkları sadece kendi hayat biçimlerinin egemen olmasıdır. Onların insan haklarından anladıkları herkesin kendi çizdikleri sınırlar içerisinde kalmasıdır. Bunları tüm millet adına talep ettiğinizde hemen işin rengi değişir. İşte o zaman demokrat gözükenlerin bir an en azılı faşist kesildiklerini görürsünüz. Özgürlük sevdalısı olarak ortada dolaşanların ellerinden gelse size nefes dahi aldırmak istemediklerine şahit olursunuz. İnsan hakları diyenlerin aslında despotlukta en ileride bulunduklarını farkedersiniz."

"MEVCUT SİSTEM BEKLEME ODASINA ALINDI"

7 Haziran seçimlerinin bir kez daha herkes için bir ders, bir ibret vesilesi olacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 7 Haziran'da sadece önümüzdeki 4 yılda ülkeyi yönetecek kadroları seçmekle kalmayacağını, bu seçimde aynı zamanda Türkiye'nin 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonununda onaylanacağını ve oylanacağını belirtti. Ülkede 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle mevcut sistemin artık bekleme odasına alındığını söyleyen Erdoğan, "Şimdi ileri döneme geçişin sancılarını yaşıyoruz. Unutmayın her kutlu doğum sancılı olur. Yeni Türkiye'nin inşası da bu şekilde oluyor. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi artık bir tercih olmaktan çıktı. Bir zorunluluk haline dönüştü. Mevcut sistem Türkiye'yi daha fazla taşıyamaz. Taşıyamıyor. Bunun en yakın şahidi benim. Dün bırakın sistemi değiştirmeyi, bunu konuşmaya bile imkan yoktu. Ama artık bugün buna imkan da var, fırsat da var." diye konuştu.

"SEÇİME 31 PARTİ KATILIYOR, NASIL OLUYOR DA DİKTATÖR OLUYORUZ"

Kasım ayında Antalya'da G-20 toplantısının yapılacağını ifade eden Erdoğan, dünyanın en ileri 20 ülkesinin Antalya'da toplanacağını kaydetti. G-20'nin ilk on sırasında yer alan ülkelerin başkanlık sitemiyle yönetildiğini anlatan Erdoğan, şunları ifade etti: "Ya bunlar akıllarını mı yedi de başkanlık sistemiyle yönetiliyor? İdeal olan o onun için. Peki biz niye o zaman böyle bir adım atmıyoruz. Dert başka. Çekiniyorlar. Korkuyorlar. Şimdi Amerika'da diktatörlük mü var? Meksika'da diktatörlük mü var? Brezilya'da diktatörlük mü var? Arjantin'de diktatörlük mü var? Fransa'da diktatörlük mü var? Niye işinize gelmiyor. Ha Türkiye'de Tayyip Erdoğan'a her türlü hakareti yapacaklar. Ailesine her türlü hakareti yapacaklar ve buna rağmen Tayyip Erdoğan diktatör olacak. Şimdi şu seçime 31 tane parti katılıyor. Kurulu partilerin sayısı neredeyse 80'i aştı. Nasıl oluyor da diktatör oluyoruz."

"TÜSİAD BAŞKANINA SERT CEVAP: HADDİNİ BİLMİYOR"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes’ın ekonomiye yönelik açıklamalarına sert şekilde cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi çıkmış bugün bir gazetede gördüm. Türkiye'nin hani sanayici ve iş adamlarının içinde toplandığı sivil toplum örgütü yeni başkanı, al birini vur öbürüne. O da çıkmış özellikle şu andaki hükümetin attığı adımlar ve 12 yılda gelinen bu süreci maalesef bir geri gidiş olarak, akla hayale gelmeyecek tanımlamalarla ifade ediyor. Aslında bunlar maalesef haddini bilmiyor. Niye haddini bilmiyorlar? Niye haddini bilmiyor? Çünkü bunlarda insaf yok. Sermayeleri bire beş katladı bu dönem içerisinde. Onun şımarıklığı içerisinde bunları yapıyorlar. Bir defa şunu net ve çok açık söylüyorum. İşte bu tür STK'lar şunu bilmeleri gerekir. Siz bu ülkenin huzuruna, mutluluğuna değil ancak bu ülkenin birliğine, beraberliğine dinamit atarsınız. Yapılan budur. Şimdi soruyorum onlara; terör mü daha iyiydi? Kesintisiz devam eden ekonomik krizler mi daha iyiydi? Dünyadan ve bölgesinden adeta tecrit edilmiş Türkiye mi daha iyiydi? Bütün bunlar birileri için yok olabilir. Ama şunu iyi bilsinler ki bunlar bizim için asla iyi değil. Türkiye'yi bugün geldiği yere rağmen hala ısrarla mevcut sorunlu sisteme mahkum etmek isteyenlerin derdi asla millet değil. Ülkenin geleceği değil. İnşallah 7 Haziran'da yeni Türkiye'nin yolunu açacak yeni anayasayı ve başkanlık sitemini hayata geçirme imkanı verecek bir sonuç ortaya çıkacak." dedi.



Editör: TE Bilisim