Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, basın emekçilerini ilgilendiren 'Yıpranma Tazminatı'nın Başbakan'ın verdiği talimatla yasaya eklendiğini ve milletvekillerinin verdiği destekle Meclis'ten geçtiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte memleketi Hatay’da bazı incelemeler yapmak üzere gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gazetecilere yıpranma haklarını geri veren düzenlemenin 'hayırlı' olması temennisinde bulundu.
Yıpranma tazminatı diye geçmişte var olan ama birkaç yıl önce kaldırılan bu düzenlemenin milletvekillerinin de desteğiyle son anda yasa maddesine eklenmek suretiyle Meclis’ten geçtiğini hatırlatan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu maddenin Çalışan Gazeteciler Günü'nde Meclis’ten geçmesinin önemli olduğunu söyledi.
Bakan Ergin, Yıpranma Tazminatı'nın yasaya eklenmesi noktasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın bizzat talimat verdiğini hatırlatarak, “Bu konu dün akşam Parlamento'da değerli milletvekili arkadaşlarımızın katkısıyla yasalaştı. Sayın Başbakanımızın bununla ilgili talimatı oldu ve verilen bir önerge ile yasaya son anda ilave edilmek sureti ile basın emekçileri de bu yıpranma tazminatıyla buluştu. Her çalışma yılı için üç ay avantaj sağlamış oldular. Ben basın çalışanları gününde bunun basın emekçilerine güzel bir haber olduğunu değerlendiriyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’de demokrasimizin daha da güçlendiği ifade ve basın özgürlüğünün daha da kurumsallaştığı bir altyapı inşa edildi, ediliyor. Bunun önünde ufak tefek engeller olabilir. Bunları giderme noktasında hazırlıklarımızda söz konusu. Yakın süreçte Bakanlar kurulumuzdan geçecek 4’üncü paket içerisinde bu ufak tefek problemlerinde gündemden çıkmasına vesile olacak düzenlemelerimiz var. Ben dün akşamki düzenlemenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilisim