Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
  1) Öğren: Liderler öğrenmeyi istemelidirler ve herkesten öğrenmeyi kabul ederler. Ayda 5‐6 kitabı sürekli okurum. Yeni insanlardan da eskilerden de öğrenirim.

2) Uygula: Başarısızlığa uğraya uğraya başarıyı öğreniriz. İş hep yukarı gitmez,aşağı giderken de aynı tutumu devam ettiririz. İnişler çıkışlar olur ama genel eğim yukarı doğru olmalıdır. İşler kötüye gidince bırakırsanız yukarı çıktığını hiç göremezsiniz. Bu iş bir yolculuktur. Yüksekler daha yüksek, inişler daha düşük ve bu çok sık tekrar eder. Zorluklara rağmen azimle yoluna devam etmektir.

3) Lider ol: Ekibinizi büyüterek yeteneklerinizi geliştirin. Networkünüz büyüdükçe kazancınız büyür.Ekibimiz büyümezse gelirimiz büyümez. Sadece müşteri çoğaltarak gelirimiz büyümez. Networkümüz büyük olmalı. Bir ay yorulduğumuzda ve müşteriye satış yapmadığımızda ve ekibimizde eğer o ay satış yapmaktan yorulursa ne olur. Sıfırlanırız. Oysa networkümüz, distribution ağımız büyük olursa kazancımız da o kadar büyük olur. Herkes kendi ihtiyaçları, kendi hayalleri için kendi networkünü büyütüyor, liderlik ediyor, benim hayallerim ve benim ihtiyaçlarım için değil.

4) Liderler oluştur: İnsanlara güvenmeyi öğren. Genelde başkalarının yapmaları gereken şeyi biz onlar yerine yükleniyoruz. Bağımsız olmalılar bağımlı değil. Türkiye'de de çok iyi liderler var ama yerine yenileri gelmeli. 100 den daha fazla lider olması lazım. Biz onları kendimize iş kurucu değil de müşteri olarak çekersek bu iş birkaç liderin çevresinde küçük ölçekli kalır.

5) Liderler oluşturan liderler oluştur: İşte büyük başarı ve büyük para burada gelir. Liderler, lider olup başka liderler çıkarmazlarsa iş sonlanır. Manager liderliğin ilk aşaması. Eğer perakende modelinde kalırsak iş kurucuları çekemeyiz. Bazılar iş kurucuları korkutacak modelde iş yapıyor. Büyük dağıtım ağları kurabilecek bu iş kurucular bu liderler sizin yaptığınızı yapmak istemiyorlar. Ciddi iş adamları kendilerini bu konumda göremiyor. Onlara bu işi, onların yapmak istediği şekilde tanıtın. Bu kişiler sizin işinizde olmasını istediğiniz, büyük dağıtım ağları kurabilecek kapasitede insanlar. Sizin yaptığınızı yapmak istemiyorlar. Eğer onların inceleyip ilgisini çekebilecek ciddi bir iş modeli sunamazsak, böyle bir fırsatı arıyor olsalar bile uzaklaşıp giderler.Başlangıca geri dönüyoruz ve bugün başlamış gibi yapacağız ve temel atacağız. Başlangıçta ürünlerin yaptığından çok heyecanlanırız ve network pazarlamada çok para var deriz ve gider bir dolu insanla görüşürüz. Denklemin bir parçası.

Diğer tarafta onlara nasıl para kazanılacağını göstermeliyiz.

Editör: TE Bilisim