Kılavuza göre 'ev kızları' AK Parti'ye oy veriyor. Bu kesime yönelik çalışma yapılması gerektiği vurgulanırken Gençlik Kolları'nın internet üzerinden iletişim kurması isteniyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'kadın algısı' toplumun tüm kesimlerinde masaya yatırılırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı, ODTÜ Profesörü Prof. Sencer Ayata'ya bağlı Bilim Yönetim ve Kültür Platformu tarafından hazırlanan 'seçmen davranışı, çalışma kılavuzunda' kadın seçmen kitlesi tartışmalı gruplara ayrıldı.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, kılavuzda, seçmenlerin"kadın ve erkek" olarak ikiye ayrılması ile yetinmemek gerektiği, özellikle kadın seçmenler arasında önemli farklılıklar olduğu vurgulandı. Bu görüşten yola çıkarak, kadın seçmenler "eğitim, gelir, meslek ve sosyal statüye" göre farklı başlıklar altında sınıflandırıldı.

YAŞLI, YOKSUL, DUL KADIN...

Kadın seçmen, "yaşlı yoksul ev kadını, ev kadınları, genç ev kadınları, genç eğitimli çalışan kadın, dul kadınlar, yoksul dul kadınlar" şeklinde gruplara ayrıldı.

Sınıflandırmada en dikkat çeken tanım ise, "ev kızları" başlığı oldu. Kılavuzda, "Seçmenler arasında başta gençler, öğrenciler, ev kadınları ve ev kızları, engelliler ve emekliler gibi kesimler çok büyük sayısal ve toplumsal ağırlıklarla temsil edilmektedir"denildi. CHP'nin, "AKP oyları, tüm toplum kesimleri içerisinde en yüksek düzeyine ev kızları arasında ulaşmaktadır" şeklindeki tespiti dikkat çekti.

Parti örgütlerine gönderilen kılavuzda, "ev kızlarının CHP algısının ve CHP'ye ilişkin tutumlarının belirlenmesi ve değerlendirilmesi" istendi. Ayrıca, CHP'nin ev kızları ile doğrudan bağ kurmak için hangi yaklaşımları geliştirmesi gerektiği soruldu. Kadın Kolları'nın "ev kızları ve genç ev kadınlarına yönelik çalışmalar" belirlemesi de istendi.

Ev kızları, öğrenciler ve işsiz gençlerin interneti yoğun olarak kullanan toplum kesimi olduğu belirtilirken, Gençlik Kolları'nın, internet üzerinden bağlantı kurarak sürekli iletişim ortamı sağlaması gerektiğine işaret edildi.

EV KADINLARI CHP'YE DESTEK VERMİYOR

Kılavuzda, kadınlara ilişkin bazı saptamalar şöyle sıralandı:

- Ev kadınları Türkiye genelinde CHP'ye en düşük düzeyde destek veren kesimlerin başında gelmektedir.

- Ülkemizde erken evlenmeden dolayı yaşları yirminin altında evli ve çocuk sahibi yaygın bir genç kadın nüfus bulunmaktadır.

- Özellikle yaşlı ve yoksul dul kadınlar toplumun en zor koşullarda yaşayan kesimi olarak bilinmektedir.

Kılıçdaroğlu: Paket amaca hizmet edmiyor

Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4. yargı paketinin amaca hizmet etmediğini belirterek komisyon aşamasında değişiklik istedi. Kılıçdaroğlu, yangında zarar gören Yunus Emre Çarşısı'nda esnafla görüştükten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin ''KCK'lıların bu paketle tahliye olacağı yönünde beklenti oluştuğuna" yönelik hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, İçerdeki tutuklulara, kamu vicdanını rahatsız eden uygulamalara yönelik bu paketin geleceği söylendi bize. Bireysel hak ve özgürlüklerin genişletileceği söylendi. 4. paket bu amaca hizmet etmiyor. Umuyorum komisyonlarda sağduyu egemen olur ve toplumun beklediği sorunlar giderilir” dedi.

AYIP GİDERİLMELİ

Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin yeni bir çalışmalarının olup olmadığı yönündeki soruya ise ''Uzun süreli tutuklamalar, sadece Türkiye'nin gündeminde değil. Avrupa Birliği'nden tutun BM'ye kadar hukukla ilgili bütün alanlarda bu sorun dile getiriliyor. Türkiye'de demokrasi ayıbı var. Bu ayıbın giderilmesi lazım” karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim