Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, şu anda Güneydoğu Anadolu'nun belli bölgelerinde fiili özerklik bulunduğunu, örgütün kendi mahkemelerini, vergi dairelerini, kolluk güçlerini kurduğunu öne sürdü. Destici, "Devletten giden yatırımların, bütçenin tamamı PKK'ya aktarılıyor." dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Mersin İl Kongresinde yaptığı konuşmada hükümete sert eleştirilerde bulundu. Hükümete, nakledilen Süleyman Şah Türbesi üzerinden yüklenen Destici,

'Nakletmeseydik de oradaki 44 tane askerimiz şehit mi olsaydı?' şeklindeki sözleri hatırlattı.

"Evet şehit olsaydı" diyen Destici şöyle devam etti:

İŞTE O SÖZLER!

"Sarıkamış'taki 90 bin, Çanakkaledeki 14'lüler, Yemen'de çekirge yiyenler, Trablusgarp'takiler, Balkanlar'dakiler niye şehit oldular? Yoksa toprak parçasının ne önemi vardı. Eğer o toprak şehit kanı ile sulanmadı ise. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır."


Türkiye'yi yönetenler cesaretlendirmediği takdirde kimsenin Süleyman Şah Türbesine saldırmaya cesaret edemeyeceğini vurgulayan Destici, "Siyasi irade, cesaret, kararlılık ortaya koysa, bir dik duruş sergilese kim gelip Mehmetçiğe saldırma cüretini gösterecek. Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu topraklar bizim sınırımızdan 30 kilometre ilerde. Helikopterlerimize 15, uçaklarımıza 5 dakika, tanklarımıza yarım saat. Kim gelip de saldırıyor. Kim hangi cüretle saldırabilir. Ama bunların hepsi bahane. Sırf oradan çekilmek, o alanı PYD'ye yani eşittir PKK'ya... Biliyorsunuz bu düşünce hem bizim söylediğimiz hem de bizimle birlikte Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı cümle. Ne dedi; 'PYD eşittir PKK' dedi. Bir taraftan 'PYD eşittir PKK' diyeceksin öbür taraftan koridor açıp PKK'nın, PYD'nin Kobani'yi kurtarması için yardım edeceksin. Bir taraftan 'PKK eşittir PYD' diyeceksin ama Süleyman Şah Türbesini naklederken PYD ile işbirliği yapacaksın. Bu nasıl bir çifte standart. Bu nasıl bir tezat?" diye konuştu.

"BUNLAR YARIN TÜRBEYİ SÖĞÜT'E GÖTÜRÜP 'DEDE İLE TORUNU BULUŞTURDUK' DER"

Destici, hükümetin yeni çevrilen toprakta PYD tehlikesi baş gösterdiği ve Esed'in yönetime devam edip toprağını, anlaşmasınI aldığını söylediği takdirde türbeyi ve naaşları bu sefer Söğüt'e götürerek 'Biz yüzyıllık, 200 yıllık kimsenin yapamadığını başardık Süleyman Şah ile Ertüuğrul Gaziyi yani dede ile torunu buluşturduk' diyerek bunu bir zafer gibi sunacağını söyledi.

'BELLİ BÖLGELERDE FİİLİ ÖZERKLİK VAR'

Şu anda güneydoğunun belli bölgelerinde fiili olarak özerklik olduğu iddialarını yineleyen Destici şunları söyledi: "Kendi mahkemelerini, vergi dairelerini, kolluk güçlerini kurmuş, devletten giden yatırımların bütçenin tamamı PKK'ya aktarılıyor. Suruç'a gittim. Caddelerinde, sokaklarında bir tane hizmet yok. Devletten gelen yardım geldiği gibi ya Kandil'e gidiyor ya Kobani'ye gidiyor. Yani PKK'ya gidiyor. Yatırımlar Kandil'in onayından geçmeden yapılmıyor. Bu süreçler yaşanırken dün hükümet PKK'nın siyasi unsurları ile birlikte bir açıklama yapıyor. Ve onda da büyük bir algı operasyonu sürdürülüyor ki tam seçim öncesi yani her iki taraf da oy kaybetmemek özellikle iktidar partisi oylarını artırmak için bir açıklama yapıyor. Kimin açıklamasını okuyorlar, bebek katilinin. İmralı canisinin. Kandil'e sesleniyor. Diyor ki 'silahların bırakılması zemininde' diyor. Topluma sanki silahları bırakın çağrısı yaptı gibi bir algı operasyonu yürütülüyor. 'Stratejik bir kongre toplayın' diyor. Yani diyor ki 'şu ana kadar çok önemli kazanımlar elde ettiniz, bundan sonra stratejik bir kongre toplayın, şu anda Türkiye Cumhuriye Devleti'ni yönetenler acziyet içinde, bizimle pazarlık ediyor. Tam da seçim öncesi istediğimizi alabilecek bir noktadayız. Stratejik bir kongre toplayın istediklerimizi alın' diyor."

Önümüzdeki günlerle bunun böyle olduğunu göreceklerini ifade eden Destici, "Yaşayacağız ve göreceğiz. Keşke biz haklı çıkmasak. Keşke gerçekten silah bıraksalar. Keşke gerçekten kendilerini lağvetseler. Keşke demokratik zeminde siyaset yapsalar. Hiçbirimiz buna arkamızı dönemeyiz. Gözümüzü kapatıp yok sayamayız. Ama böyle olmayacak. Çünkü 30 yıllık tecrübe bize bunu gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim