Fatma Şahin’den Kamer Genç’e 100 bin liralık dava! Meclis Genel Kurulu’na CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e söylediği sözler damgasını vurdu. ‘Atatürk olmasa, bir tarikat mensubunun bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz’ diyen Kamer Genç’e Fatma Şahin, ‘Hadsiz ve terbiyesizsiniz’ diye çıkıştı ve Meclis’te tüm partilerin girişimi ile Kamer Genç’e kınama verildi. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasındaki bu polemik yargıya taşınıyor.

Bakan Fatma Şahin, kendisine "Atatürk olmasa kimbilir hangi tarikat şeyhinin kaçıncı hanımı olurdunuz?" diyen CHP'li Kamer Genç'e 100 bin liralık manevi tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Davanın kazanılması durumunda ise, söz konusu paranın, Bakanlığa ait bir projede kullanılacağı kaydedildi.

BAKAN FATMA ŞAHİN: CHP BENDEN ÖZÜR DİLEDİ

Olayın ardından Kamer Genç'e kınama cezası veren parlamentoya teşekkür eden Bakan Fatma Şahin, ''Ben kendisini milletvekili olarak da kabul etmiyorum, bir erkeğin, bir kadına, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na, seçilmiş bir kadına, bir Anadolu kadınına bunu söylemesi onun ne kadar seviyesiz, ahlaksız olduğunu gösteriyor. Biz hukuki mücadelemizi de yapacağız'' dedi.

Kamer Genç'in konuşmasının ardından CHP'nin özür dilediğini açıklayan Fatma Şahin, şunları söyledi:

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

''Parti de özür diledi. Sayın CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi akşam beni aradı, çok üzgün olduğunu söyledi. Parlamentoda toplu bir özür ve kınama çıktı. Parlamento kendine düşeni yaptı, onu yalnızlaştırdı ve zavallı halde bırakmış oldu.''

Editör: TE Bilisim