Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Hakan Fidan'ın tekrar MİT Müsteşarlığı'na atanmasının, Anayasa'nın 70. maddesine aykırı olduğunu söyledi. Demir, yaptığı açıklamada Fidan'ın AK Parti'den milletvekili olmak için 10 Şubat 2015 tarihinde MİT Müsteşarlığı görevinden ayrıldığını ve aynı göreve 9 Mart günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yeniden atandığını hatırlatarak, "Bu atama, AKP iktidarının diğer pek çok uygulaması gibi hukuksuzdur. Hakan Fidan'ın eski görevine iadesi, MİT'ten istifa eden personelin beş yıl boyunca yeniden devlet memuru olmasını yasaklayan MİT Kanunu'nun 14. maddesine ve kamu yönetiminin tarafsızlıkla yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Anayasa'nın 70. maddesine açıkça aykırıdır." dedi.

Ülkeyi bir diktatörlük sevdalısına bırakmayacaklarını söyleyen Milletvekili Demir, "AKP’lilerin kişisel çıkarları doğrultusunda yaratmaya çalıştıkları ve adına 'Yeni Türkiye' dedikleri düzen, namusu ve şerefi üzerine tarafsız kalacağına dair yemin edenlerin, bir parti için oy istedikleri riyakâr bir düzendir. Pekiyi biz bu düzeni kabul edecek miyiz? Tabii ki etmeyeceğiz. Bizler Kurtuluş Savaşı’nda düşmana karşı destan yazan Menteşe beylerinin torunları olarak diyoruz ki yok öyle yağma. Bu güzel ülkeyi, bir diktatörlük sevdalısına bırakmayız. Yüce Atatürk'ün gösterdiği uygar, laik bir cumhuriyet düzeninin egemen olduğu daha zengin, huzurlu ve mutlu bir Türkiye inşa etmek için umut biziz. Sizlere sözümüz olsun, ülkemizi AKP diktatörlüğünden temizlemeye ve dünyayı ellerimizle cennet yapmaya var gücümüzle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim