HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, mahkemenin 27 Kasım 2013 tarihli kararı ve Yargıtay'ın 22 Eylül 2016 tarihli onaması ile milletvekilliği düştü.


TERÖR PROPAGANDASI YAPMIŞTI

Figen Yüksekdağ, AK Parti Sancaktepe binasını bombalamaya giderken üzerindeki bombanın patlaması sonucu ölen MLKP üyesi terörist Yasemin Çiçek'in cenazesine katılmış ve burada; "Yaseminler varsa ve Yaseminleşecek olan genç yoldaşlarımız ve kardeşlerimiz varsa, bu dava asla ve asla yenilmeyecektir. Yasemin yoldaşın izinden yürümeye devam edeceğiz" sözleriyle hem terör propagandası yapmış hem de gençleri canlı bomba olmaya teşvik etmişti.

Ümit Özdağ, Tutuklu Gazeteci Ve Türk Milliyetçilerinin Tahliyesi Üzerine Basın Açıklaması Yaptı. Ümit Özdağ, Tutuklu Gazeteci Ve Türk Milliyetçilerinin Tahliyesi Üzerine Basın Açıklaması Yaptı.

Yüksekdağ'ın vekilliğini düşüren olay

Yüksekdağ'ın vekilliğini düşüren olay

(Kaynak: En Son Haber)

Peki başka yok mu? bu milletvekillerinden? Biz söyleyelim en az 100 tane daha var. Mahkemeye intikal etmiş ya da etmemiş 100 tane milletvekilinin böyle terörü meşrulaştırıcı ve bölücü ifade ve davranışları var.

Eğer bu milletvekilliğine engel olan olan bir suçsa (Kİ ÖYLE BİR SUÇTUR!); 

Hala ne bekleniyor?

Meclisin en az beşte biri o mecliste olup o maaşları almayı hak etmiyor. Üstelik bunların milletvekilliği yapmaya mani durumları varken, çıkarılan yasalar (desteklesinler ya da desteklemesinler) demokratik teamüllerde çıkarılmamış yasalar olmaktadır.

Meclisin ilk görevi, vatanlarına ihanet eden bu tip insanların milletvekilliğini düşürmektir! Yanıbaşımızda bombalar patlayıp, insanlarımız ölürken bu olayları alkışlayanlar hak ettikleri cezayı bulmalıdır!

Editör: TE Bilisim