Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın Adil bir seçim olsun millet iradesi yok sayılmasın
 Murat Gezici, açıklanan referandum anketlerine itibar edilmemesini ve farkın öyle söylenildiği gibi olmadığını belirtti.

Twitter'da açıklama yapan Murat Gezici'nin tespitleri şöyle:

Gezici araştırma, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa gitmeme oranı %24.5 diyen, %6'nın üzerinde gösteren tek kurumdu. Sandığa gitmeme oranı yüksek olmasından dolayı Sn. Erdoğan % 52 ile cumhurbaşkanı seçilebilir dediğimizde ağır tepki topladık. 
Şimdi yine sandığa gitmeme oranı yüksek, % 17'ye dayandı.. Sandığa katılım oranı evet hayır oranlarını değiştirmektedir. Kamuoyunda bahsedildiği gibi hayırlar açık ara önde değil tam aksine sandığa katılmama oranından dolayı kafa kafaya bir oran vardır.

Sandığa gitmeyen seçmenlerin %68'i esasında hayırcıdır.

Halkın %62'si evet çıkacağına inanıyor, sandığa gitse hayır oyu verecek seçmen de nasıl olsa evet çıkacak diyerek sandığa gitmiyor, şu ana kadar sandığa gitmeyenleri sandığa götürecek söylem halen kullanılmadı! 

Gezici Araştırma 7 Haziran seçimlerinde haftalar aylar öncesinden AK Partinin % 40 oranında oy alacağını tek ifade eden kurumdur, 1 kasımda ise kamuoyuna % 45.5 olarak AKP'yi açıklamış seçime 3-4 gün kala ise oy oranlarını %48.7 olarak ifade etmiştir.

(Haberalp)



Editör: TE Bilisim