Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 Bir süre önce MHP Genel Merkezi tarafından Muğla, Çankırı, Edirne, Konya, Sakarya, Rize ve son olarak da Kütahya MHP il yönetimi görevden alınmıştı. Görevden alınan il başkanları MHP Genel Merkezi’ni mahkemeye vermeye karar verdi.

4 Kasım’da yapılan MHP Kongresi’nde genel başkan adaylığı için MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ı destekledikleri için görevden alındıklarını savunan il başkanları genel merkeze karşı yargı yolunu kullanmaya hazırlanıyor. Görevden alınan il başkanları MHP’yi mahkemeye verecek.

Sakarya’da toplanan görevden alınan il başkanları, eski MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın ev sahipliğinde toplantı yaptı. Toplantıda MHP genel merkezinin yegane amacının 10. Olağan kongre de üst kurul delegasyonu hakkını kazanan üyelerin bu haklarının bertaraf edilmesi olduğu savunularak, bu doğrultuda kapsamlı bir hukuki ve siyasi mücadele başlamasına karar verildi.

Ayrı ayrı görevden alınan her il başkanı mahkemeye başvururken, bu illere bağlı üst kurul delegeleri de tespit davası açmaya karar verecek.

Editör: TE Bilisim