Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
 Gül, 11. Cumhurbaşkanı olarak görev süresi içinde son kez yasama yılı açılış konuşmasını yaptı. Gül'ün konuşmasında üzerinde durduğu önemli noktalar şöyle:
 
SANDIĞA İNANCIMI HİÇ KAYBETMEDİM
Demokratik teamüllerin zorlandığı veya ayaklar altına alndığı dönemlerde dahi, halkımızın milli iradesini er ay da geçe sandığa ve ülke yönetimine yansıtacağına inancım hiçbir zaman sarsılmadı. 
 
DEMOKRASİ FREN VE DENGELER SİSTEMİ
Demokrasinin bir fren ve dengeler sistemi olduğun daima akılda tutum. Katılımcı, çoğulcu ve özgürlükleri genişleten bir demokrasi anlayışı içinde demokratik reformların gerçekleştirilmesi her fırsatat savunageldim. 
 
KUTUPLAŞMA TEHLİKELİ
Ülkemizde siyasi tartışmalarla başlayan kutuplaşma, bazen siyasetin ötesine geçebilmekte, kimliklere, inançlara, hassasiyetlere dokunan bir nitelik kazanabilmektedir. Böyle bir kutuplaşma elbette milletimizin sosyal insicamını bozma tehlikesi taşıyor. Her meseleye, her tartışmaya, "siyah-beyaz", "doğru-yanlış", "haklı-haksız", "bizden-onlardan", "dost-düşman" zaviyesinden bakamayız.
 
REFORMLARDA MUHALEFETİN DE KATKISI VAR
Son yıllarda demokratik standartlarımızı yükseltmek amacıyla "sessiz devrim" olarak adlandırılabilecek pek çok köklü reform hayata geçirilmiştir. Bu süreçte, iktidarın olduğu kadar, muhalefetin de katkısı olmuştur. 
 
REFORM RUHU SÜRMELİ
Doğu'da ve Batı'da da takdirle karşılanan bu refoürm ruhunu bugün de devam ettirmemizde büyük fayda vardır.

Editör: TE Bilisim