Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak terör örgütü PKK'nın 8 Mayıs'ta başlatacağını duyurduğu sınır dışına çekilme sırasında askeri operasyon yapılması durumunda PKK'lıları korumak için halkın gerekirse dağa çıkacağını söyledi.

BDP Genel Merkezi'nin "Demokratik kurtuluş özgür yaşam" sloganı ile 45 ili kapsayan programı çerçevesinde Akdeniz bölge gezisinin ilkini gerçekleştirdiği Mersin'de BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ve beraberindekiler, Akdeniz ilçesinden sonra Toros ilçesinde BDP'liler ile biraraya geldi.

Burada bir konuşma yapan Gültan Kışanak'tan sürec ile ilgili tehditvari açıklamalar geldi. Gültan Kışanak askeri operasyon olması durumunda halkın PKK'lıları korumak için gerekirse dağa çıkabileceğini savundu.

Gültan Kışanak şunları söyledi:

“Gençlerin artık yaşamını yitirmiyor olması müzakereler için büyük bir kazanım. Bu aşamada halkın en çok sorduğu sorulardan biri de geri çekilme sürecinde gerillalara ne olacağı.  Bu konuda kaygıya kapılmaya hiç gerek yok. Halkımız Kürdistan'ın dört bir yanında ayaktadır. En küçük bir operasyon gelişir ise gerillanın yaşamını riske atacak en küçük bir askeri operasyon gelişir ise halkımız sokağa dökülecek. Halkımız dağlara çıkacak. Evlatlarını koruyacak. Biz halk olarak uyanık olacağız. Sürekli gözümüz kulağımız partimizde, örgütümüzde olacak. Yanlış bir şey olursa anında cevap vereceğiz. Yanlışın karşısında operasyonun karşısında halk olarak biz duracağız. Başkada hiç bir yere güvenmiyoruz.”

Editör: TE Bilisim