Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

"Kadınlara yönelik şiddeti engellemek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2013 yılında şiddet görenleri korumak amacıyla ‘güvenlik butonu’ uygulaması başlatmıştı. Ancak Süreç Değerlendirme Raporu’na göre buton uygulaması yetersiz kalmıştır." diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"Kadınlara yönelik şiddeti engellemek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, 2013 yılında şiddet görenleri korumak amacıyla başlattığı ‘güvenlik butonu’ uygulamasının yetersiz kaldığı iddiası doğru mudur?

Pilot uygulamada toplam kaç güvenlik butonu kullanılmıştır? Güvenlik butonu kullanımının raporlanan sonuçları nelerdir?

Güvenlik butonunun temini için hangi şirket veya şirketlerle anlaşılmıştır? Güvenlik butonu için Bakanlık bütçesinden ne kadar harcama yapılmıştır?

Güvenlik butonlarının temin edileceği şirket veya şirketlerin yönetim kurulları 23 Şubat 2015 tarihi itibariyle ticaret sicili kayıtlarına göre kimlerden oluşmaktadır?"

Editör: TE Bilisim