Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Meclis'e gelen güvenlik paketiyle ilgili "Ben bu pakete İç Güvenlik Paketi demek istemiyorum. Bu olsa olsa hırsızlığın, yolsuzluğun, talanın güvenliği paketi olabilir. Çünkü bu paketin çıkma gerekçesi tek. O da 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk skandalı sonrasında ortaya çıkan bütün bu kirli siyasete ilişkin bir kılıf hazırlamak. Bu paket, şüphesiz iç güvenliği sağlamayacak fakat bu paket, bir konuda başarılı olacak. O da şu, Türkiye'yi AB müktesebatından uzaklaştıracak." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Erdemir, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in Edirne Sinagogu ile yaptığı açıklamanın utanç vesikası olduğunu ifade etti. Tüm bu yaşananlara rağmen Başbakan Davutoğlu’ndan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hala en ufak bir açıklama, bir kınama gelmediğine dikkat çeken Erdemir, "Bu sessizlikte Vali Dursun Ali Şahin’in 2014 yerel seçimlerinde AKP Düzce Belediye Başkan aday adayı olmasının etkisi var mı diye merak ediyorum? AKP’de siyaset yapmış olmak bir valiye dokunulmazlık sağlar mı? Hükümetin kayıtsızlığı ve konuya ilişkin herhangi bir yaptırıma gidilmemiş olması bu yaşanan nefret suçunun münferit bir vaka olarak değerlendirilemeyeceğini göstermektedir. Hükümet nefrete seyirci kaldıkça, kamuda benzeri vakaların tekrarı kaçınılmazdır." diye konuştu.

Meclis'e gelen güvenlik paketiyle ilgili bir soruya ise Erdemir, "Paketin adını hükümet 'İç Güvenlik Paketi' olarak değerlendiriyor. Ben bu pakete İç Güvenlik Paketi demek istemiyorum. Bu olsa olsa hırsızlığın, yolsuzluğun, talanın güvenliği paketi olabilir. Çünkü bu paketin çıkma gerekçesi tek. O da 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk skandalı sonrasında ortaya çıkan bütün bu kirli siyasete ilişkin bir kılıf hazırlamak. Bu paket, şüphesiz iç güvenliği sağlamayacak fakat bu paket, bir konuda başarılı olacak. O da şu, Türkiye'yi AB müktesebatından uzaklaştıracak, Türkiye'yi gerek İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde gerek Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yer alan evrensel standartlardan uzaklaştıracak ve bu yolla da Türkiye'de demokrasinin, güçler ayrımının, denge denetleme mekanizmasının, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının bir kez daha ayaklar altına alınmasına neden olacak. Umuyorum ki bu akıl tutulması en kısa zamanda son bulur ve Türkiye bir kez daha güçler ayrılığının, denge ve denetleme mekanizmasının tesis edildiği nitelikli bir demokrasi olur." karşılığını verdi.

Editör: TE Bilisim