Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun Diyarbakır’da yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Davutoğlu'nun Kobani’yi selamladığına göre bu selamın muhataplarının belli olduğunu kaydeden Bahçeli, “Ha Kandil’i selamlamak, ha Kobani’yi selamlamak, aralarında hiçbir fark yoktur” dedi. Kişilerin ana dillini kullanması konusunda hürmetli olduklarını ifade eden Bahçeli, “Ancak Türk milletinin dili Türkçe’dir ve bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de Grup Toplantısı'nda konuştu. Geçen hafta esnafların sıkıntılarından söz eden Bahçeli bu haftaki grup konuşmasının büyük kısmını çiftçilerin durumuna ayırdı. “13 yıla giren AKP iktidarı, çiftçimizi yalnızlığa terk etmiş, acımasızca unutmuş, yoksulluğun ve sefaletin kilerine kapatmıştır. Bugün köylerde hüzün vardır.” diyen Bahçeli, AK Parti’nin çiftçiyi yüz üstü bıraktığını anlattı. Bahçeli, 7.03 “2002 yılında 3,3 kg buğdayla 1 litre mazot alınıyorken, 2013 yılında 6,72 kg, 2014 yılında da 5,22 kg buğdayla 1 litre mazot ancak alınabilmiştir. 2002 yılında 4,3 kg mısıra 1 litre mazot düşüyorken, 2013 yılında 7,27 kg, 2014 yılında ise 7 kg mısıra 1 litre mazot karşılık gelmiştir. 2002’de 1,145 kg’lık pamuk 1 litre mazot ederken, 2013’de 3,3 kg, 2014’de 3 kg pamuk güç bela 1 litre mazota eşit olmuştur. Bu karşılaştırmaları arpa, pancar, pirinç, nohut, patates, soğan, ayçiçeği, tütün gibi ürünlerde de yapmak mümkündür ve sonuç aşağı yukarı hep aynıdır.” dedi.

“SAMAN BİLE İTHAL EDİLMİŞTİR”

Çiftçinin reel kazancının azaldığını ifade eden Bahçeli, “2002 yılından 2014 yılına kadar; mazot fiyatları 4 kat, gübre fiyatları 9 kat, elektrik kullanım bedelleri 2,47 kat yükselmiştir. Elektrik kayıp-kaçak hedeflerini tutturamayan yandaş dağıtım şirketlerinin, faturasını düzenli ödeyen vatandaşlarımıza, çiftçilerimize ilave kaçak para faturası çıkaracağı gelişmelerden anlaşılmaktadır. Bu tablo resmen iflastır.” şeklinde konuştu. Bahçeli, “2002 yılına göre bugün ithalat miktarlarına baktığımızda; buğday 3,1 kat, arpa 11,7 kat, kuru fasulye 1,5 kat, kırmızı mercimek dikkatinizi çekiyorum bin 234 kat, nohut 834 kat, şeker 13 kat, ayçiçeği 6,7 kat artış göstermiştir. Öyle ki saman bile ithal edilmiştir. Canlı hayvan ve et ithalatıyla hayvancılık dibe vurmuştur. Şiddetli soğuk ve yağışlardan dolayı Doğu Anadolu Bölgemiz başta olmak üzere birçok yöremizde hayvanlar açlıkla yüz yüzedir. Bu itibarla hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız sorun yumağının içindedir.” dedi.

“KAÇAKÇI RIZA DEĞİL, BALIKESİRLİ RIZA MAĞDURDUR”

Başbakan Davutoğlu’na seslenen Bahçeli, “Davos’ta maval okuyan Başbakan, Etiyopya’da, Cibuti’de, Somali’de atıp tutan, okullarla uğraşan Cumhurbaşkanı size söylüyorum, uzaklara gitmeyiniz, başka yerlerde mağdur aramayınız. Mağdur kırlarda, köylerde, yaylalarda, mezralardadır. Saraydaki Recep değil, Ermenek’teki Recep mağdurdur. Mağdur villalarda yatıp, hortumlarla ayağa kalkan sonradan görme çocuklar değil, gariban yavrularıdır. Kaçakçı Rıza değil, Balıkesirli Rıza mağdurdur. Rüşvetçi bakanlar, rezilliğe batanlar değil; yoksulluğun ayazında buz kesmiş, işsizliğin karanlığında kalmış milyonlar mağdurdur. Saraya kilitlenmiş, saraya kapatılmış Davutoğlu değil, evlatlarımız, gelecek nesillerimiz mağdur ve mahcuptur.” dedi.

BAHÇELİ: ‘ANANI DA AL GİT’ KÜFRÜNÜ TEKRAR İŞİTMEK İSTİYORSAN AKP’YE DESTEK VER

İktidarın yatacak yerinin, kaçacak deliğinin kalmadığını ifade eden Bahçeli, “Çiftçi kardeşim, köylü kardeşim; bunca zulme, bunca haksızlığa rağmen hala AKP’ye evet diyecek misin? Sana duyarsız kalan, seni önemsemeyen, seni ciddiye ve dikkate almayan AKP’ye hala oy verecek misin? Çiftçi kardeşim, muhtaçlığın sürsün, çektiğin cefa katlansın istiyorsan durma, bekleme, gecikme AKP’ye oy ver. ‘Ananı da al git’ küfrünü tekrar işitmek istiyorsan AKP’ye destek ver.” ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN DİYARBAKIR KONUŞMASINA BAHÇELİ TEPKİSİ

Başbakan ve hükümetin rotayı şaşırdığını, çizmeyi aştığını kaydeden Devlet Bahçeli, “Ayağının tozuyla hafta sonu partisinin Diyarbakır ve Batman kongrelerine katılan Başbakan, hiçbir vicdan sahibinin kabullenemeyeceği skandal sözlere imza atmış, PKK’ya şirinlik yapacağım derken milli haysiyet ve mahşeri vicdanla bir kez daha ters düşmüştür. Davutoğlu ne konuştuğundan, ağzından çıkanın nerelere varacağından ya habersizdir, ya da yıllarca gizli ve potansiyel bir bölücü olduğunu özenle saklamayı başarmıştır.” dedi.

“DAVUTOĞLU’NUN KIRDIĞI POT BİNİ AŞTI”

Başbakan Davutoğlu’nun “Güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardeş kılmaya geldik” sözünü anımsatan Bahçeli, Davutoğlu’nun bayağılaştığını ifade ederek “Şeklen de olsa Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan bir şahsın, Türk milletinin gözünün içine baka baka, övüncümüz, kültürel kıvancımız, asırlar içinde zenginleşerek bugünlere vasıl olmuş Türkçe’ye rakip çıkarma aymazlığı siyasi ön alma değil, tamı tamamına siyasi cinayettir. Cami’ye gidince namaz kılan, Kilise’yi görünce mum yakan Davutoğlu’nun kırdığı pot bini aşmış, yediği herze kırkı geçmiştir.” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN DİLİ TÜRKÇEDİR, BUNU DEĞİŞTERMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”

Kendilerinin kimsenin ana dilinde gözleri olmadığını kaydeden Bahçeli, “Kim olursa olsun anasının diliyle duyacak, onunla konuşacaktır. Bu herkesin en tabii insan hakkıdır. Buna hürmet ve riayet ederiz. Ancak Türk milletinin dili Türkçe’dir ve bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Davutoğlu’nun Kürtçe öğrenme merakı bir ihtiyacın ürünü olmaktan çok milletimizin arasına nifak sokma çabasının eseridir. Bir defa dil varsa ve bu dil devlet ricali tarafından teşvik edilip milli dilin karşısına çıkarılıyorsa bölünme zehri bünyeye yayılmış demektir.” şekline konuştu.

“İNANMA DOSTUNA, SAMAN DOLDURUR POSTUNA”

Gelişmeleri bir ‘provokasyon’ olarak değerlendiren Bahçeli, “Kürt kökenli kardeşlerimin ana diline önem veriyor, kullanmalarının önünde engel görmüyoruz. Bu tartışmasızdır. Ne var ki, Türkçe’nin karşısına mahalli düzeyde bir dilin çıkarılmasını milli birlik ve bütünlük açısından sakıncalı buluyor, yıkıcı olarak değerlendiriyoruz. Davutoğlu, doğduğu ve büyüdüğü topraklara mühür vuran ve rahmet, minnetle andığımız Karamanoğlu Mehmet Bey’in kemiklerini sızlatmış, Türkçe’nin kanına girmiştir. Osmaniye’de Ahmet Sani olduğunu anımsayan, Diyarbakır’da serok Ahmet olmayı yüzünde gülücükler açarak benimseyen Davutoğlu, gerçekte kimdir, kimlerdendir? Başbakan saraya zimmetlenmiş, mizaç ve meşrebini saraya göre sabitlemişse, kendisine diyeceğim şudur: Sayın Davutoğlu, inanma dostuna, saman doldurur postuna.” dedi.

“HA KOBANİ’Yİ SELAMLAMAK HA KANDİL’İ SELAMLAMAK”

Başbakan Davutoğlu’nun Ayn el Arab’ı (Kobani’yi) selamlamasına da sert tepki gösteren Bahçeli, “Kobani’yi selamladığına göre, bu selamın muhatapları bellidir. Davutoğlu şu konjonktürde, çok istese de IŞİD’e selam veremeyecektir. Çünkü uluslararası toplumun tepkisini çekeceğini bilecek kadar aklı başındadır. O halde Davutoğlu’nun Kobani’yi selamlaması; PKK-PYD’ye verilmiş bir selam, sıcacık bir merhabadır. IŞİD’i püskürttüğü anlaşılan, AKP’nin yardım ve yataklığıyla Kobani’yi ele geçiren PKK-PYD’yi sanıyorum ilk kutlayan Davutoğlu’dur. Ha Kandil’i selamlamak, ha Kobani’yi selamlamak, aralarında hiçbir fark yoktur. Kaldı ki Kobani’de sadece teröristler vardır. Davutoğlu dikişi atmış yara gibi, dikimi sökülmüş yama gibidir.” ifadelerini kullandı.

“AKP, BOŞALTTIĞI ALANI HAİNLERE BIRAKMAKTADIR”

“Kaygımız odur ki, Davutoğlu’nun yarın kimi ya da kimleri selamlayacağı meçhuldür. AKP’nin tadı tuzu kaçmış, raf ömrü çoktan dolmuştur. Davutoğlu saraydaki Bakanlar Kurulu toplantısından sonra iyice yoldan çıkmış, ayarı bozulmuştur. İki cambazın bir ipte oynamayacağını öğreten Erdoğan, Davutoğlu’nu hallaç pamuğu gibi atmış ve ruhunun şifreleriyle oynamıştır.” diyen Bahçeli, Cizre’de ihanetin bağışıklık kazandığını kaydederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Teröristler çocukların arkasına sığınmanın yanında, hendekler kazıp Türk devletine meydan okumaktadır. Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’nın sözde gençlik yapılanması silahlı yürüyüş yapmaktadır. PKK, sözde bölge mahkemeler kurup sözde hakimler atamaktadır. Özerklik için pilot bölge olarak belirlenen Silopi ve Cizre’de terörist çadırları sözde karakol görevi görmektedir. Anlaşılan, çözülme süreciyle birlikte, AKP Hükümeti, Doğu ve Güneydoğu’da asayiş hizmetlerini yazılı olmayan bir mutabakatla PKK’ya devretmiştir. AKP, devleti geri çekmekte, boşalttığı alanı hainlere bırakmaktadır.” dedi.

“DAVUTOĞLU, ERDOĞAN DEVREYE GİRİNCE ÇARK ETMEK ZORUNDA KALDI”

Geçen hafta dört eski bakanın Yüce Divan oylamasına da değinen Bahçeli, “AKP, hırsızlığı onaylamış, rüşvetçilere can simidi uzatmıştır. Sonuç ne olursa olsun, eski bakanlar aklanmamış, bilakis millet vicdanında mahkum olmuşlardır. 17 Aralık savcısının geçtiğimiz günlerde bazı gazetelere verdiği beyanatlar, aslında malumun sadece ilanıdır. Sarayda oturan zata kadar uzanan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının niçin bu kadar rahatsızlık yarattığı daha da berraklaşmıştır. Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında Yüce Divan konusunda anlaşmazlık çıktığı iyice ortaya çıkmıştır. Şayet Yüce Divan yolu açılırsa, kirli çamaşırların saçılacağını söyleyen rüşvet faili bakanlara, ‘saçılırsa saçılsın’ diyerek rest çeken Davutoğlu, Erdoğan devreye girince çark etmek zorunda kalmıştır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim