İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Seymen, görevinden istifa etti. İstifasını Genel Başkan Meral Akşener'e sunduğu bildirilen Seymen'e, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun Yeniçağ'a özel yaptığı açıklama ile istifa çağrısında bulunmuştu.

Seymen'in istifasında başkanlık divanından bir ismin böyle bir çağrıda bulunmasının etkili olduğu belirtilirken, bugün ise İYİ Parti Balıkesir milletvekili İsmail Ok, Twitter'dan yaptığı açıklamada Seymen için "Bizleri temsil makamında olması" kabul edilemez" demişti.  

Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı

Hasan Seymen'in çözüm süreci sırasında, Cumhuriyet'in Çerkezlere asimilasyon uyguladığını söylediği ortaya çıkmış ve bu sözleri İYİ Parti tabanından büyük tepki toplamıştı. 

ÜMİT ÖZDAĞ SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, asimilasyon iddiası ile ilgili sözleri nedeniyle Hasan Seymen'e sert tepki göstermiş ve "Türk Milletinin mensubu olmakla, Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi, milli-üniter devlet ile sorunu olanların siyaset yapabileceği yer İYİ Parti değildir. İYİ Parti Türk milliyetçilerinin ve vatanseverlerin partisidir.” demişti. 

Editör: TE Bilisim