Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere tek başına girme kararı alan HDP, adaylarını yeni yılda açıklayacak. Güçlü olduğu Doğu ve Güneydoğu'da partili aday çıkarma kararı alan HDP'nin, İstanbul, Ankara ve İzmir ile birlikte batıdaki önemli merkezlerde aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu. İstanbul'a büyük önem veren HDP'nin parti tabanına "CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verecek misiniz?" diye sorup kararını vereceği belirtiliyor.

 HDP'nin tek başına belediye başkanlığını almaya gücü yetmese de örneğin yüzde 12'lik oy oranına sahip olduğu İstanbul'da, desteklediği partinin adayının kazanma şansı yüksek görülüyor. BBC Türkçe'nin haberine göre HDP, batıdaki büyükşehirlerde aday çıkarıp çıkarmama konusunda nasıl bir taktik izlenecek? İşte o taktikler...

DOĞUDA PARTİLİ ADAYLAR... Doğu ve Güneydoğu'da, başta kayyuma devredilenler olmak üzere hemen her yerde aday çıkarılacak. Adaylar, eğilim yoklamasına göre belirlenecek. Bazı yerlerde ise başvuruları doğrultusunda tanınmış ya da daha önce görevden alınan başkanlar aday gösterilecek.

TÜRK VE SAKIK ESKİ YERLERİNE... Adaylık başvurusunda bulunan, görevden alınan belediye başkanlarından Ahmet Türk'ün Mardin'den, eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın bu kez memleketi Muş'tan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

AYHAN BİLGEN KARS'A MI... Yapılan eğilim yoklaması ve partinin de talepleri doğrultusunda Kars'ta belediye başkanlığını kazanma olasılığı yüksek görünen Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in de bu ilden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

BATIDAKİ TAKTİK... HDP, Ankara, İstanbul ve İzmir ile oy potansiyeli bulunan bazı Batı ve Akdeniz şeridindeki il ve ilçelerde ise ise aday çıkarıp çıkarmamayı partililerin kararına göre karara bağlayacak. HDP seçmeninin CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verip vermeyeceğini partililere soracak olan HDP, İzmir'de de CHP'nin adayını belirlemesinin ardından adayını açıklamayı planlıyor.

Editör: TE Bilisim