Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
Halkların Demokrasi Partisi(HDP)’li heyet, Cizre’de hasta ve yaralıların hastaneye nakili için İçişleri Bakanlığına nezdinde yürüttükleri girişimlerden sonuç alamayınca açlık grevine başladı.

HDP’den yapılan yazılı açıklamada Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Bektaş ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’den oluşan heyet Şırnak’ın Cizre İlçesinde hasta ve yaralıların hastaneye nakli için İçişleri Bakanlığına gittiği belirtildi. Akşam saatlerine kadar süren girişimlerden bir sonuç alamayan milletvekili heyeti bakanlık binasının içinde açlık grevine başladı.

Açıklamada şunlara yer verildi: “Cizre’de beş gündür ateş altında tutulan, beşi kan kaybından yaşamını yitirmiş çoğu ağır yaralı sivillerin hastaneye nakli için bugün saat 11.00’den 17.00’ye kadar İçişleri Bakanlığı nezdinde yürüttüğümüz girişimler maalesef henüz bir sonuç vermemiştir. Cenaze ve yaralıların ateş altındaki binadan hastaneye nakilleri sağlanıncaya, sağlık hakkı ve yaşam güvenceleri ile ilgili koşullar yerine getirilinceye kadar bizler heyet olarak İçişleri Bakanlığı’nda açlık grevine girmiş bulunuyoruz. Tüm çabamız yeni ölümler yaşanmadan yaralı ve cenazelerin hastaneye nakledilmesidir. Bu sağlandığında, bizler de açlık grevine son verip yasama faaliyetlerimize devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim