Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Bu paket faşizm paketidir, bu paket hak ve özgürlükleri silen bir pakettir. Bu faşizm paketinin arkasında durmayın. Etmeyin eylemeyin, bu faşizm paketinden vazgeçin. Bu davetimi dikkate alın, yoksa sonrasına karışmam." dedi.

TBMM Genel Kurulunun 69. birleşimi saat 14.00'te yoklama ile açıldı. Birleşimi Güldal Mumcu yönetiyor. "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın şimdiye kadar 39 maddesi kabul edildi.

HDP'li Hasip Kaplan, 79 baro ve bütün üniversiteler, ceza hukukçuları, profesörlerin buraya paketle ilgili yazılar gönderdiklerini ifade etti.

"İnsan Hakları Derneği, MAZLUMDER, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Uluslararası Af Örgütü Şubesi, yine, Avrupa Birliği Delegasyonu, yine, İnsan Hakları Ortak Platformu, Avrupa Birliği Kararları, bunların hepsi, herkes bunun, bu paketin sizin iddia ettiğiniz gibi özgürlükler paketi olmadığın söylüyorlar." diyen Kaplan, şöyle devam etti: "Bu paket faşizm paketidir, bu paket hak ve özgürlükleri silen bir pakettir, bu paket Türkiye'ye de size de iyilik getirmez; kötülük getirir, kötü bir yasadır. 12 Eylül döneminde, darbe döneminde Olağanüstü Hâl dönemlerinde, sıkı yönetim mahkemelerinde yapılmayan işkencelere, zalimce davranışlara maruz kalacaksınız, sizin çocuklarınız da kalacak. Bunu özgürlük paketi diye kim size yutturduysa vazgeçin bu inattan. Bu faşizm paketinin arkasında durmayın. Bakın, üç parti grubu burada muhalefet ediyor. Gelin, bunu çekin komisyona. Doğru dürüst konuşalım, bu maddeleri ayıklayın buradan. Yoksa telef olacaksınız sabah dörtlere, beşlere kadar. Aklınız teşevvüş edecek, hasta olacaksınız. Sabahlara kadar boşuna duruyorsunuz burada arkadaşlar. Size de yazık, memlekete yazık, 77 milyon insanımıza yazık. Etmeyin eylemeyin, bu faşizm paketinden vazgeçin. Bu davetimi dikkate alın, yoksa sonrasına karışmam."

Editör: TE Bilisim