Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir Metin Külünk: Geri Kabul Anlaşması iptal edilmeli, Türkiye Avrupa'nın göçmen parkı değildir
HDP Mersin Milletvekili ve İzmir adayı Ertuğrul Kürkçü, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, aralarında gazeteci, polis ve adli tıp uzmanlarının da bulunduğu 200 kişinin gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el koyulacağına ilişkin iddialarını değerlendirdi. Kürkçü, “Gazetecinin zulme maruz kalmasına sessiz kalırsam, o aslında kendime zulüm uygulanmasına da razıyım anlamına gelir. Gazetecilere, muhalif medyaya yapılan baskı ve tehditlerin seçimle elbette ilgisi var.” dedi.

İzmir’de seçim çalışmalarını sürdüren Kürkçü, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Seçim olsa da olmasa da Tayyip Erdoğan’ın, AKP’nin Türkiye’deki muhalefet sözünden, muhalif söylemden duydukları büyük öfke, nefret ve korkunun, bu partiyi faşist demekten kaçınmayacağımız yöntemlere sevk ettiği ortada. Zaten İç Güvenlik Yasası’yla bu yetkileri elinde çok büyük ölçüde topladı valiler ve diğer güvenlik yöneticileri. Şimdi bunları sıraya sokma zamanı geldiği onlar açısından anlaşılıyor ancak ben böyle bir saldırının Türkiye’de yanıtsız kalacağını düşünmüyorum. Bu halk, buna duyduğu nefreti ve öfkeyi çok büyük bir güçle sandığa yansıtacaktır. Ben doğrusu bu tedbirlerin, ne seçim sonuçlarını saptırmaya ne de bu seçimde ortaya çıkacak olan sonuçlardan halkı alıkoymaya yetmeyeceği kanaatindeyim.” dedi.

'GAZETECİLERLE TAM BİR DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ'

Baskıya uğrayacak muhalif medya ve gazetecilerle tam bir dayanışma içinde olacaklarını dile getiren HDP adayı Kürkçü, “Gazeteciler ne düşünürlerse düşünsünler, bana göre ya da başkasına göre ne kadar yanlış yazarlarsa yazsınlar, onların yazmaya hakkı olması demektir demokrasi. Dolayısıyla burada beni eleştirdiği için, başkasını eleştirdiği için, beni ya da başkasını kötülediği için herhangi bir gazetecinin zulme maruz kalmasına sessiz kalırsam, o aslında kendime zulüm uygulanmasına da razıyım anlamına gelir. Bunu yapmayacağız tabii ki. Onların başına gelenleri önlemeye muktedir olamasak da eğer sandık yolu açıksa halkın, bunun cezasını sandıkta kesmeye kararlı bir biçimde hazırlandığını görüyorum. Eninde sonunda bu zulümden Türkiye kurtulacaktır. Bu despotlukla birlikte yaşamayacaktır. Bu hayata Türkiye layık değildir. Bu şekilde yaşamaya 7 Haziran’da son verecektir. Gazeteci meslektaşlarımızla tam bir dayanışma içindeyiz. O nedenle de herkesin aynı kararlılıkla bunlara karşı çıkması gerektiğini söylemek isterim.” dedi.

'SEÇİMLERDE MANİPÜLE DE YAPILABİLİR AMA…'

Hükümetin muhalif medyayı susturma girişimleri sonucu seçimde, devlet medyası ve hükümete yakın medyanın manipülasyon yapabileceğini iddia eden Ertuğrul Kürkçü, “Bunlar her şeyi yapabilirler. Evet, bundan kaçınmazlar, bunu yapabilirler, bunu yapmak isterler fakat şimdi gerek biz gerek diğer muhalefet partileri gerekse yurttaş inisiyatifleri, seçim sonuçlarını kendi kaynaklarımızdan takip edebilecek noktaya geldik. Sandıkların yüzde 90’dan fazlasını takip edebiliyoruz. Burada bizim kendi sonuçlarımızı sosyal medyada paylaştıkça bu hükümet medyasının, daha doğrusu hükümetin kanunsuz bir şekilde kendi medyası haline getirmiş olduğu bu Anadolu Ajansı, TRT gibi kurumların yanıltıcı propagandaları beklendiği kadar güçlü etki yapmayacaktır. İnsanlar sosyal medyadan, hükümet medyası olmayan kanallardan ve uluslararası medyadan seçim sonuçlarını takip edecektir. Hangi çağda yaşadığımızın idrakinden uzak olarak girişilmiş olan bu manipülasyonlar, aslında AKP’nin çapsızlığının da bir göstergesi. Bunları aşabileceğimizi ümid ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim