MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye’nin kapısını çalacağı komşusunun kalmadığını söyledi. Yüksekdağ, “Artık kapısını çalacak bir komşunuz kalmadı. Gidip geleceğiniz yer Somali. Anti demokratik siyaseti bu halka dayatmaya devam ederseniz bu halk size yenilgiyi dayatır.” dedi.
Partisinin Diyarbakır İl Kongresi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hükümetin çok derin stratejiye dayandırdığını belirttiği Ortadoğu siyasetinin yerlerde süründüğünü belirterek “Artık kapısını çalacak bir komşunuz kalmadı. Gidip geleceğiniz yer Somali. Anti demokratik siyaseti bu halka dayatmaya devam ederseniz bu halkı size yenilgiyi dayatır. Düne kadar Kobani direnişini bugün başarısını selamlıyoruz. Direnişe inanmaya devam edin. Her zafer haberi aldığımızda onların kimyası bozulacak ve Cumhurbaşkanı gibi saçmalayacak. Bu halk size hep saçmalatır. Bu halk sizin dengelerini daha çok alt-üst eder. Yeni bir güne uyanıyoruz. Kobani zaferiyle Ortadoğu halkı için yeni bir tarih ve yeni bir çağ başladı. Bu halkların çağıdır. Bu halkların demokratik devrimci ve değişim siyasetinin ve halkı iktidarı kurmaya başladığı bir çağdır. Artık zulüm edenlerin borusu ötmeyecek." ifadelerini kullandı.
“DAHA ÇOK TÜKÜRDÜKLERİNİ YALAYACAKLAR”
Dün ‘Kobani düştü düşecek’ diyenlerin, ‘Kobani ile Diyarbakır'ın ne alakası var’ diyenlerin bugün Kobani'ye selam söylediğini belirterek, "Bu selamı söyleten halkın direnişidir. Zulmedenlerin diktatörlük anlayışını savunanlar karşısında yeni başladık. Bundan sonra da daha çok tükürdüklerini yalayacaklar.” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır’a geldiğini ve buradan Kobani'ye selam gönderdiğini anımsatan Yüksekdağ, “ Başbakan Kürtçe öğreneceğim diyor. Aynı hükümet ana dilde eğitim hakkını, bu halkın burnundan getiriyor. Sen anadilinden başka bir dil öğrenmek zorunda değilsin ama bu halkı anadili dışında bir dili öğrenme zorunda bırakamazsın. Anadil demokratik haktır. Kürtçe öğreneceğini belirteceğine gerçekten demokratikleşme adımları at. Çözüm masasında beklettiğin çözüm süreci taslağını tartışmaya aç. Bugün hükümet gelip buradan selam göndereceğine Kürt sorunun ve Türkiye'nin demokratikleşme siyasetinin gerçek sorumluluğunu üstlenin. Bundan kaçmak yok. Kaçsanız yenilirsiniz. Kobani de yenildiğiniz gibi yenilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim