YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Kozan Belediyesi tarafından yıllardır ihtiyaç sahipleri için sıcak yemek çıkarılan M. Halit Dağlı Aşevi, soğuk kış günlerinde yardıma muhtaç vatandaşların sofrasına sıcak aş oluyor.

Her gün ihtiyaç sahipleri için 5 bin kişilik sıcak yemek çıkarılan aşevinde, yemek pişirecek gücü olmayan engelli, yaşlı vb. durumlardaki ailelere günlük 2 çeşit sıcak yemek götürülüyor. Cenaze evlerine de yine aşevinden yemek gönderilerek vatandaşların acısına ortak olunuyor.

Türkeli Mahallesi Berna sokakta 10 personeli ile vatandaşa hizmet eden aşevinde, hayırseverlerden adak, kurban, erzak ve nakit bağış kabul edildiği de bildirildi.
Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatı ile kapılarına gelen hiç kimseyi boş çevirmediklerini belirten aşevi sorumlusu Yusuf Kaya, tüm mahallelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapıldığını söyledi.

Mahmutlu Mahallesinde bulunan eski aşevi binasında hem vatandaşlara hem de Suriye’deki savaş ortamından kaçarak Kozan’a sığınan 300 kadar Suriyeli aileye günlük yemek verdiklerini söyleyen Kaya, Suriyelilerin yaşadığı mahallelere de yemek götüreceklerini ifade etti. Kaya sözlerine şöyle devam etti. “Geleneksel hale getirdiğimiz ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı hizmetimizi büyük bir azimle sürdürüyoruz. Aşevimize gelen her kim olursa olsun ona sıcak yemeğini veriyoruz. Biz burada ne isim ne kimlik ne de ihtiyaç sahibi olup olmadığını soruyoruz. Buraya geldiyse en azından o gün ihtiyacı var diye düşünüyoruz ve uzattığı elini boş çevirmiyoruz.”

Olası bir afet durumunda 10 bin kişilik yemek ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede olduğu belirtilen Kozan Belediyesi Aşevinin, günlük yemek artıklarını da Kozan Belediyesi Hayvan Rehabilite Merkezine gönderdiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim