Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Türkiye’nin Ortadoğu’daki, Suriye’deki bataklığa çekilmek istendiğini açıklayarak, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili ilginç değerlendirmede bulundu. İl Başkanı Ersoy, “Ortadoğu’da bizi bir başkasının hesabı için bataklığa saplamaya çalışanlar Türkiye’yi kaos ortasında bıraktı. Bir gün önce sınırlarımızı ihlal eden herkesten ‘hesap sorarız’ diye alkış toplayan iktidar ertesi gün ‘Moskova ile her türlü anlaşmaya hazırız’ noktasına geldi.” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eski milletvekili Süleyman Korkmaz, MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıdaki konuşmasına 64. Hükümetin ülkeye ve Kayseri’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak başlayan Baki Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeni kurulan kabine de temsil ve donanım kabiliyeti çok düşük olanlar Kayseri’den bakan yapılsa da, 64. Hükümetin genelinde 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda aktör olanlar bakan yapılsa da, 64. Hükümet damatların bakan yapılmasıyla aile şirketine dönüştürülse de, çözüm süreci masallarıyla terör belasını başımıza daha çok musallat edenlere yeniden fırsat verilmiş olsa da, bu temennimizi korumak istiyoruz.”

BİZ ASLA MİLLETİMİZE İHANET ETMEDİK

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak 7 Haziran seçimlerinde yakaladığımız başarıyı, maalesef 1 Kasım seçimlerinde koruyamadık.” diyen Ersoy, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu: “Bu özeleştirimizi samimice yapıyor ve eksikliklerimizi ivedilikle tamamlayacağımızı vurguluyorum. Ama biz asla milletimize ihanet etmedik. Bayrağımız, dilimiz, vatanımızın bütünlüğü korunsun diye ortaya ilke koyduk. Sadece milletimizi düşündük! Hırsızlık, yolsuzluk yapanlar, rüşvet alanlar hesap versin diye ortaya ilke koyduk. Sadece milletimizi düşündük! Şehitlerimizin, gazilerimizin hakkı ve hukuku korunsun, PKK açılımı bir an önce bitirilsin diye ortaya ilke koyduk. Sadece milletimizi düşündük! Cumhurbaşkanı Erdoğan herkese eşit, adaletli davransın, hukuksuz adımlar atmasın diye ortaya ilke koyduk. Sadece milletimizi düşündük! Suçumuz buysa evet biz bu suçu işledik. Bu milletimize, halkımıza asla sitem değildir. Bu durum tespiti ve duruşumuzun fotoğrafıdır. Yarınlarda da bu duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Biz milletini, halkını düşünen Türk milliyetçisiyiz, biz Ülkücüyüz. 3-5 koltuk için de ilkelerimizden, ülkülerimizden asla taviz vermeyeceğiz. İnandığımız değerleri her daim savunmaya devam edecek, herkes sussa, herkes yılsa, kimileri kendince tükenmişlik sendromu yaşasa da biz asla hak bildiğimiz yoldan bundan önce olduğu gibi bundan sonra da dönmeyecek, hedefimize ulaşmadan yorulmak, durmak yada duraksamak bilmeyeceğiz.”

MOSKOVA İLE HER KONUDA ANLAŞIRIZ NOKTASINA GELDİLER

MHP İl Başkanı Ersoy, Türkiye’deki her gelişmenin haklı duruşlarının doğruluğunu bir kez daha gösterdiğini anlatarak, ülke gündemiyle ilgili şunları söyledi: “Ortadoğu bölgesinde bizi başka ülkelerin hesabı için bataklığa saplamaya çalışanlar, Türkiye’yi kaosun ortasında bırakmıştır. Daha bir gün önce 'sınırlarımızı ihlal eden herkesten hesap sorarız' diye alkış toplayan iktidar, ertesi gün 'Moskova ile her türlü anlaşmaya hazırız' noktasına gelmiştir. Bu kimliksiz, kişiliksiz ve vizyonsuz politikalar Türkiye’yi büyük bir felakete doğru sürüklemektedir. 'Sorunsuz komşu' derken, etrafımızda 'Sıfır komşu' kalmıştır. Bu gidişatın sonu maalesef Türkiye’ye büyük bir fatura olarak dönecektir. 13 yıldır besletilen ve büyütülen PKK terör örgütü hala askerlerimizi, polislerimizi şehit etmeye devam etmektedir. İstikrar yalanını 1 Kasım öncesi dillerine dolayanların yüzsüzklükleri de yine yakın bir zaman sonrasında tüm çıplaklığıyla görülecektir. Seçim olmuş ama ekonomide iyileşme namına bir şey görülmemiştir. Yaşanan sıkıntılar katlanarak devam etmektedir ve bunun önünün alınacağı da gözükmemektedir.”

PYD ve BARZANİ’YE VERİLEN SİLAH DESTEĞİ TÜRKMENLERE VERİLMEDİ

İl Başkanı Baki Ersoy, iktidar partisini eleştirerek, “AKP tek adama dayalı lale ve sülale devrini damatların alındığı kabinelerle sürdürme isteğinde olduğunu göstermişken, beklentileri karşılayamayacağını aradan geçen 25 günlük süre içerisinde, daha şimdiden göstermiştir. Diğer yandan AKP iktidarının “Kürdistan’a selam olsun” demekten fırsat bulup da bir gün aklına getirmediği Türkmenler, Suriye’de katledilmektedir. Barzani’ye, PYD Başkanı Salih Müslüm’e her türlü silah ve mühimmat yardımı yapanlar Türkmenleri bugüne kadar yok saymış ve bugün Bayırbucak’tan yükselen feryatlar bu kimsesizliğin feryatları olmaktadır. Biz tüm bu gelişmeler karşısında milli davamızı gür sesle haykıracağız ve her zaman milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

MHP LİDERİMİZ DEVLET BAHÇELİ BİZİ HİÇ UTANDIRMADI, BAŞIMIZI ÖNE EĞDİRMEDİ

“Biz Milliyetçi Hareketiz ve hareketimizi her daim diri tutacağız.” diyen MHP’li Ersoy, Devlet Bahçeli’ye destek olacaklarıyla ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Biz bu şanlı mücadele de ömrünü Türk milliyetçiliğine ve Ülkücü Harekete adamış Liderimiz Devlet Bahçeli ile beraberiz. O bizi hiç utandırmadı. O bizim başımızı hiç öne eğdirmedi. Başkaları hırsızına, rüşvetçisine, para sıfırlayanına, yalan makinesine sahip çıkarken, biz ahlak ve fazilet sahibi Liderimizin yanında dimdik duruyoruz. Bu duruşumuzu Türkiye’deki tüm dost ve düşman duysun ve görsün. Sadakat ateşi Kayseri’den yakılmıştır. Bizim Genel Başkan problemimiz yoktur. Dün MHP ve Ülkü Ocaklarının yolunu bilmeyenlerin, Ülkücü geçmişi olmayanların, siyasette kırk kapı gezmişlerin, bize Genel Başkan olabilmesini düşünmek bile bizim Ülkücü geleneğimize büyük hakarettir. Liderimiz Devlet Bahçeli’nin siyasetin çöplüğünden çekip aldığı, hiç kimse tanımazken ortaya çıkararak her türlü imkânı tanıdığı kişilerin bugün Lider karşısında arayışa girmesi büyük vefasızlık ve haddini bilmezliktir. Biz onları haddini bilmeye davet ediyoruz. Saray mafyasının uzantılarıyla pozlar vererek, karanlık gölgelerde sinsi oyunlar kurarak, bu hareket üzerinde kimsenin hesap yapmasına müsaade etmeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim