Erdoğan yaptığı konuşmanın bir kısmını ODTÜ'de Göktürk 2 uydusunun fırlatma töreni esnasında gerçekleştirilen şiddet içerikli olayların ayrıntılarını anlattı... Erdoğan medyaya böyle seslendi: "Şimdi bir olaya açıklık getirelim... ODTÜ'de yerli uydumuz uzaya gönderilip tarihi bir an gerçekleştirilirken şiddete dayalı protesto eylemi tam 10 gündür gündemimizi meşgul ediyor... Göktürk ilk gün canlı yayında verildi. İkinci gün es geçildi. Türkiye bir ilke damgasını vuruyor... Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Acaba siz milletin bu heyecan ve sevinci için ne zaman adım atacaksınız..."

MOLOTOF ATMAYI MI ÖĞRETİYOR?

En kısa zamanda uydu fırlatma işleminin Türkiye'den yapılacağını söyleyen Erdoğan, polisin ODTÜ olaylarına müdahalesinin ardındaki gerçeği "İnşaallah en kısa zamanda Çin'den değil Türkiye'den uzaya fırlatacağız... Türkiye uydu teknolojisinde 25. sırada... Orada protestolarda ne oluyor... Sapanla demir leblebi atılıyor... Çantalar kilit taşları, diğer tarafta molotoflar... Bir de kampüste otomobil lastikleri yakılıyor... Bu okulun akademisyenleri bu öğrencilere molotof yapmayı, lastik yakmayı mı öğretiyor... Biz de öğrenci olduk... Dahası gençlik kollarından yönetici olarak geldim... Hayatımda hiç kimsenin burnunun kanamamasına müsaade ederek buralara geldim..." diyerek anlattı...

ELİNDE BİLGİSAYAR OLAN GENÇLİK OLACAKSINIZ

Gençlere seslenen Erdoğan "Gençlere tavsiyem siz elinde molotof olan döner bıçağı olan gençlik olmayacaksınız... Siz elinde bilgisayar olan gençlik olacaksınız... Demokrasi mücadelesi ODTÜ'deki gibi olmaz... Biz milli gözlem uydumuzu izlerken birileri sapanla, taşla, molotfla saldırıyor... Ben bu öğrencilerin sırtını sıvazlayanlar konusunda söyleyeceklerimi söyledim..." dedi.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

CHP SOKAK DİRENİŞİ ÇAĞRISI YAPIYOR

10 gündür medya kuruluşlarında ve sosyal medyada ODTÜ olaylarının avukatlığının yapıldığını ve kutsandığını söyleyen Erdoğan "Bunlar yetmezmiş gibi Anamuhalefet bu hareketi tasvip ediyor yapanların sırtını sıvazlıyor. Türkiye'de üniversite olaylarının tasvip edilemeyen geçmişi var... Gençler sokaklarda ölmeye ve öldürmeye sevk edildi... Türkiye'de 12 Eylül olayları yaşanmışken CHP'nin çıkıp bu gençlerin sırtını sıvazlamak sorumsuzluktur... Siz bu şiddet eylemlerini geçmişte de sıvazlamıştınız... CHP sokak sokak direniş çağrısı yapıyor.. CHP bu kez de öğrenciler üzerinden gerçekleştiriyor..." dedi..

BU YOL ÇIKMAZ SOKAK

Erdoğan "Bu yol çıkmaz sokak" dediği konuşmasında "O günkü zihniyet bugün de gençler üzerinde aynı yolu izliyor ama olmayacak... Bu ülkede her türlü hesap sandıkta görülecek." dedi.

Editör: TE Bilisim