Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Sayıştay Başkanlığı'nın Spor Genel Müdürlüğü'ne yönelik incelemelerinde, Akdeniz Olimpiyatları'nda, Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nün, direktörlüklerde çalışacak personelin belirlenmesi için hizmet alım ihalesine çıktığı, hizmet alımı yoluyla 184 personel alındığı ancak bu personelin 100'ünün aynı zamanda memur olduğunun tespit edildiğini dile getiren Tanrıkulu, "Sayıştay, devlet memurlarının gerçek veya tüzel kişilerin yanında ücretli olarak çalışmasının mümkün olmadığına dikkat çekmiştir. Gerçekten de 657 sayılı Kanunun 28. maddesi, memurların ücretli olarak başta bir işte çalıştırılmasını yasaklamaktadır. Her ne kadar Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü, kurumun 657'deki personel rejimi sınırlamalarına tabi olmadığını belirtse de çalıştırdığı bu 100 kişi memur olduğu için 657’ye tabidir. Ancak bu açık düzenlemeye rağmen, memurlar bir taraftan memurluk ücretlerini alırken bir taraftan da Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü'nde çalışarak 2. bir ücret almıştır." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "Sayıştay Başkanlığı'nın Spor Genel Müdürlüğü'ne yönelik incelemelerinde Akdeniz Olimpiyatları'nda, Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nün, direktörlüklerde çalışacak personelin belirlenmesi için yaptığı hizmet alım ihalesine sonucunda işe alınan ve aynı zamanda memur olan bu 100 personelin isimleri nedir? Çalıştıkları kurumlar hangileridir?

Bu memur kişiler hangi tarihler arasında Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nün emrinde çalışmıştır? Kurumlarında bulunmadıkları bu sürelerde izinli veya raporlu mu sayılmışlardır? Kurumlarında bulunmayış gerekçeleri nedir?

Bu memur kişiler hangi firmanın çalışanı olarak görünmüş ve Akdeniz Olimpiyatları çerçevesinde hangi kurumdan ne kadar maaş almışlardır?

Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nün, direktörlüklerde çalışacak personelin belirlenmesi için çıktığı hizmet alım ihalesini hangi firma, ne kadarlık bedelle kazanmıştır?

657 sayılı Kanunun 28. maddesi, memurların ücretli olarak başta bir işte çalıştırılmasını yasaklamaktadır. Bu kapsamda söz konusu personel ve amirleri için herhangi bir soruşturma açılmış mıdır ya da açılacak mıdır?"

Editör: TE Bilisim