31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, İzmir’de bir camide imam olarak görev yapan din görevlisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde söylediği ‘Rahmetimiz gazabımızı geçti’ ifadesini eleştirdiği gerekçesiyle meslekten ihraç edilmesini Meclis’e taşıdı.

İhsan Özkes, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Özkes’in Başbakan Davutoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:


- İzmir’de bir camide imam olarak görev yapan bir din görevlisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde söylediği ‘Rahmetimiz gazabımızı geçti’ ifadesini kendisine ait facebook hesabında eleştirmesi nedeniyle 23 Şubat 2015 tarihinde meslekten ihraç edildiği doğru mu dur?

- 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP’ye destek vermeyen din adamlarından 849’unun görev yerlerinin değiştirildiği, 117 cami görevlisinin ise MHP, CHP ve ‘paralel’ propagandası yapmakla suçlanarak meslekten ihraçlarının istendiği iddiaları doğru mudur ?

- 1 Ocak 2013-26 Mart 2015 tarihleri arasında itibarıyla Türkiye genelinde meslekten ihraç istemi ile haklarında dosya hazırlanan din görevlilerinin sayısı nedir?

- Meslekten ihraç dosyalarının konularına göre dağılımı nedir?


Editör: TE Bilisim