Başbakan'ın meydanlarda nefret dili kullandığını hatırlatan Oğan, AKPli milletvekillerinin 'en çok yumruğu ben atarsam kabinede ben yer alırım' düşüncesinde olduklarını kaydetti. Bu yumruğun Türk milleti başta olmak üzere haklarını savunduklarını atıldığını belirten Oğan, camide imamlık yapanların, öğretmenlerin IŞİD'in saflarında ne işi olduğunu sordu ve bunun araştırılması gerektiğini kaydetti.

Bu saldırıların ve görüntülerin Meclis'te olmasını istemediklerini dile getiren Oğan, "Sayı yetmiyor; sayınız çok diye istediğiniz kanunu çıkaramazsınız. Hukuk içinde kanun çıkar." ifadelerini kullandı. AKP'nin linç girişiminin MHP tabanında infial uyandırdığına dikkat çeken Oğan, herkesi soğukkanlı olmaya davet etti.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

    "Bunlar eline gücü geçirdikçe, elinde güç toplandıkça IŞİD zihniyetinin daha da kabardığı ve ben her şeyi yaparım noktasına geldiğini, bu linç girişimiyle gördük." diyen Oğan, Meclis Başkanı ve Başbakan başta olmak üzere en üst düzeyde saldırının kınanması gerektiğini belirterek bu kınamanın da olmayacağını ifade etti. Oğan, "Çünkü ilhamı Başbakandan alıyorlar, nefret dilini ordan alıyorlar." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim