Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı Demokrat Parti Yomra belediye seçimlerinde iddialı
 Tarih yaprakları 2013 yılını göstermektedir... AKP ile o güne kadar son derece iyi geçinen ÜLKER Grubu'nun AKP ile "arası açılmıştır". Niye açıldığı ile ilgili çeşitli iddialar var ancak bu ayrılık sonrası Erdoğan ile Ülker grubu birbirinden koptu...

Ve 2013'de yaşanan bu "ayrılık" sonrasında Ülker, Koç ve Malezyalı UEM Group’tan oluşan konsorsiyumun 2012'de kazandığı 5.7 milyar dolarlık Türkiye’nin en büyük ikinci özelleştirmesi olan köprü ve otoyol ihalesi, 2013 Şubat ayında iptal edildi. Hatta bu iddialar o dönem ilginç biçimde AKP ile yakınlaşan Vatan Partisi'nin AYDINLIK GAZETESİ'ne de haber olmuş ve ÖZEL HABER olarak gazetenin internet sitesinde de 3.4.2017 tarihinde ERDOĞAN ÜLKER'İ ÇOK ÖNCEDEN SİLDİ başlığı ile haberleştirilmiştir. Vatan Partisi'nden iyi mi bileceğiz:)) Yakınlar ne de olsa AKP kaynaklarına.

Murat Ülker tabii çok zeki bir iş adamı... "Tehlike sinyallerini" 2013'de bu kadar büyük bir ihalenin iptali ile iyiden iyiye hissedince Londra'da bir tabela şirketi kuruyor. Sonrasında ise Murat Ülker'den bir İngiltere hamlesi daha geliyor.
İngiltere'de Kraliçe'nin "pastacısı" olarak ünlenmiş olan UNİTED BUSCUİTS isimli bir firma var... İşte bu ünlü firmayı Murat Ülker satın alıyor.

İşte Murat Ülker'i kendisine kesilmesi olası bir "fatura" nedeni ile önlem olarak rotayı İngiltere'ye kırması tam da böyle başlıyor... Bu arada hani bir tabela şirketinden bahsetmiştik Londra merkezli kurulan: PLADİS FOOD LİMİTED... Bu firmayı not edin bir tarafa, zira döneceğiz. 

Efendim bu arada Sabri Ülker Vakfı bir "stratejik" ortaklık gerçekleştirmekte... Kiminle? NF (İngiliz Beslenme Vakfı) Bu Vakfın “Onursal Başkanı” Kraliyet Ailesine çok yakın olan ve tıp ve beslenme alanlarında Kraliyet Ailesi adına faaliyet gösteren pek çok kuruluşun en üst düzey yöneticiliğini yapmış olan bir isim: Profesör Alan Shenkin Shenkin, Glasgow Kraliyet Revir'de Klinik Biyokimya Danışmanı, Kraliyet Liverpool ve Broadgreen Üniversitesi Hastanelerinde Onursal Danışman, Tıbbi Kraliyet Kolejleri Beslenme Koleji Grubu kurucusu.

2018 yılının Ocak ayına geldiğimizde ne görüyoruz efendim... Ekonomi kulislerine bomba gibi bir haber düşüyor: Murat Ülker Yıldız Holding'in 5 milyar dolarlık hissesini Londra'da kurduğu bir şirkete devrediyordu. 
O şirket tabii ki PLADİS FOOD LTD'ydi... Nisan 2018'de ise Türk Bankalara "borç yapılandırması" talebini iletiyordu..

Şimdi Murat Ülker ve İngiltere macerasına bir vürgül koyalım... Bir başka iş adamımıza geçelim...
Meşhur RİXOS OTELLERİ'nin sahibi Fettah Tamince jet hızı ile turizm sektörünün en büyüklerinden ve AKP iktidarının parlayan yıldızlarından bir tanesi olurken 15 Temmuz öncesi Fethullah Gülen için "Benim idolümdür" diyor.

15 Temmuz sonrası kurucusu olduğu GAYE EĞİTİM SPOR VE ÇEVRE VAKFI FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesi ile kapatılırken kendisi de kurduğu Uluslararası Antalya Üniversitesi için "Fethullah Gülen bana üniversite kur dedi kurdum" diyordu... Ve ceza almıyordu mahkemede! Ama AKP Tamince'yi çizmişti bir kere... Bakanlar, vekiller toplantı, düğün dernek mutlaka RİXOS'ta yaparken artık AKP kanadı uzak duruyordu RİXOS'tan…

Bu arada Tamince'de rotayı İngiltere'ye doğru kırıyordu anlaşılan zira Dünya'yı sarsan Panama Belgeleri'nde İngiltere toprağı olan Virgin Adaları'nda Tamince'nin şirketleri olduğuna dair bilgiler yer alıyor. Tamince'nin adı Panama Belgeleri'nin odak noktası olan Mossack Fonseca Hukuk Bürosu'ndan sızıyordu.

Ülker-Tamince Ailesi dünür olmuş falan olnları yazacağız sanmayın... Zira burada konu Tamince... Şimdi sizler ile tarih yapraklarını 2014 yılına sarıyoruz. Fettah Tamince'nin en prestijli otellerinden bir tanesi olan Rixos Premium Tekirova 2014 yılının Temmuz ayında Hüsnü Özyeğin'in sahip olduğu Fiba Grubu'na sattı. Bu tesis Rixos’un Premium kalite serisindeki 4 tesisinden birisi… Şimdi "Ne alaka konu ile?" derseniz erken davranmayın derim... Zira çok alakası var. Zira anlaşmanın en kritik yanı şu...Anlaşma maddelerine göre RİXOAS TEKİROVA PREMİUM'un mülkiyeti FİBA HOLDİNG'e geçerken işletme hakkı ise Tamince'de kalmakta...Yani Özyeğin ile Tamince Tekirova Premium üzerinden bir nevi ortaklık bağı kuruyor. Şimdi bir virgül de buraya koyarak geçiyoruz bir başka iş adamımıza... Ferit Şahenk... Merak etmeyin tüm parçaları toplayacağız Ferit Şahenk'in özellikle Mart 2018 itibariyle yoğun bir şekilde "satış yaptığını" görmekteyiz..

NTV SPOR ile başlayan bu süreç son olarak 19 Şubat'ta Marmaris'teki lüks oteli D'Resort Grand Azur'un satışı için Alman turizm devi TUI ile el sıkışması ile devam etti. Öncesinde Garanti zaten İspanyol dev BBVA'ya geçmişti bile…
Şimdi efendim 2008 yılına saralım tarih yapraklarını... Yer:ABD-Chantilly İşte Ferit Şahenk bu toplantı ile BİLDERBERG'e adım atarken yanında kim var dersiniz? Ali Babacan. Ali Babacan AKP'nin iktidara geldiği 2002'den 1 yıl sonra 2003 itibariyle BİLDERBERG toplantılarının "müdavim/daimi" konuğu... Kendisi aynı zamanda İngiliz Milletler Cemiyeti Commonwelth'ın "Elit İnsanlar Konseyi" üyesi. Ha buraya da herkesi almazlar topu topu 20 kişi -2016-Dresden ve 2018-Torino Bilderberg toplantılarına katılan isim ise Babacan'ın parti kurma çalışmalarına ÇUKURAMBAR TOPLANTILARI ile start verdiği 2018 yılı ile birlikte Babacan'a ve "yeni partici" ekibe çok yakın olan Mehmet Şimşek...

Şimdi gidelim sizlerle 27 Kasım 2017'ye... Bu tarih Damat Berat Bey'in tabiri ile çok önemli... Zira bu tarihte İngiltere'de ilk defa %100 Türk sermayeli blr Türk Bankası kuruldu... Bu bankanın adı ise Türkçesi "KUBBE" olan DOME YATIRIM BANKASI... Şimdi ne var bunda demeylim efendim... Bankayı kuran kim? Ferit Şahenk ile Hüsnü Özyeğin. Hüsnü Özyeğin ise RİXOS TEKİROVA PREMİUM üzerinden Tamince ile ticareten bir bağ kurmuş durumda. Öte tarafta yurtdışına kayan sermayenin yeni adresi Londra... Hatta MÜSİAD Londra'da bir şube bile açıyor.. Başkanı kim dersiniz MÜSİAD Londra'nın? Murat Ülker'in ÜLKER'inde "DİREKTÖR" görevinde bulunan Uğur Yıldırım!Nasıl güzel mi? E tabii "Londracı" MÜSİAD'cılar da ilk müşterileri oluyor DOME'nin.

Peki efendim bu Ferit Şahenk ile Hüsnü Özyeğin'in DOME GROUP içerisindeki Londra merkezli bankası DOME'nin "DANIŞMANI" kim dersiniz? Exeter çıkışlı,İngiliz vatandaşlığı olan, Babacan'a yakın Mehmet Şimşek! Nasıl güzel değil mi? 
Bu arada başka kimler vardı bu Mehmet Şimşek'in de mezun olduğu meşhur EXETER üniversites "ETİKETİ" taşıyanlar arasında? Abdullah Gül vardı... Gül'ün ev arkadaşı Fehmi Koru'ydu... Ama hep tesadüf bunlar. Kraliçe'den nişan alan Abdullah Gül arka plandaki dizayn edici, yıpranmamış ve yaşanacak bir ekonomik krizde "ekonomi" bilgisi ve uluslararası piyasalardaki saygınlığına vurgu yapılabilecek Babacan, basın ilişkileri koordinatörü Koru... Ekonomideki kurmay Mehmet Şimşek. İyi kadro... 

Eeee, bu kadar İngiltere bağı olunca o zaman sermayenin izini de Londra'da sürüyorsunuz ve karşınıza işte böyle "KUBBE"NİN ALTINDA BİR "HUZUR" çıkıyor .

Celal Eren Çelik / araştırmacı yazar

Editör: TE Bilisim