Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak? Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde hangi güç kazanacak?
 Büyükataman, "Yönetmelik muğlak ifadelerle doludur. Yandaşlık, sarı sendikacılık alıp başını gidecektir. Bu rotasyon yandaşı kayırmaktan, yeni yandaşlar meydana getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Kurumların kanunlarla yönetildiğini unutan siyasi iktidar, gücü eline alarak memurumuza karşı bir sopa olarak kullanmak istemektedir." dedi.
İsmet Büyükataman konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 24 Kasımlarda boş vaatlerle ve fedakârlık masallarıyla avutulmak istenen öğretmenlerin şimdi de çalıştığı kurumdan zorla gönderilmesinin gündeme geldiğini ve içler acısı bir yönetmelik yayınlandığını ifade etti. Büyükataman, Rotasyon Yönetmeliğine göre öğretmenlerin aynı eğitim-öğretim kurumunda 8 yıldan fazla çalışamayacağını, zorunlu yer değişikliğine tâbi tutulacağına işaret ederek, "Kademeli olarak 12 yıldan başlanacak olan bu garip uygulama bir kargaşaya sebep olacaktır. Öğretmenlerimizin tayin isteme iradesi ellerinden alınmış bulunmaktadır. Evini barkını, evladının okulunu, hayatının düzenini buna göre ayarlayan öğretmenimiz şimdi kilometrelerce uzağa sürüklenmekle karşı karşıyadır. Yönetmelik muğlak ifadelerle doludur. Valiliklerce belirlenecek olan ilçe gruplamaları sorunu daha da büyütecek ve öğretmenlerimiz özellikle büyükşehirlerde 50-60 kilometre yol gitmeye mecbur bırakılabilecektir. Küçük il ve ilçelerimizde özellikle meslek öğretmenleri için tercih edilecek yeterli kurum bulunmaması gibi sorunların ise nasıl giderileceği hâlâ gizemini korumaktadır. Tercihlerine yerleşemeyen öğretmenlerin res’en atamalarının gerçekleştirilecek olması durumu daha da vahimleştirmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

'YANDAŞLIK, SARI SENDİKACILIK ALIP BAŞINI GİDECEKTİR'

"Yandaşlık, sarı sendikacılık alıp başını gidecektir." şeklinde eleştirisini sürdüren MHP’li Büyükataman, şöyle dedi: "Kurumların kanunlarla yönetildiğini unutan siyasi iktidar, gücü eline alarak memurumuza karşı bir sopa olarak kullanmak istemektedir. Öğretmenlerimizi birbirine düşürmek gibi bir gayeyi de barındıran bu rotasyon saçmalığı konusunda kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Yıllarca mahrumiyet bölgelerinde çalışmak zorunda bırakılan öğretmenlerimiz üzerinden bu saçmalık halkımıza anlatılmalıdır. Bu rotasyon yıllarca Hakkâri’de çalışan sınıf öğretmenimizi Bursa’ya getirmek için değildir. Bu rotasyon yıllardır Ankara’nın diğer ucunda yer alan Şereflikoçhisar’da çalışmak zorunda bırakılan branş öğretmenimizi Çankaya’ya, Yenimahalle’ye getirmek için değildir. Yönetmelikte de buna dair maddeler yoktur. Bu rotasyon yandaşı kayırmaktan, yeni yandaşlar meydana getirmekten başka bir işe yaramayacaktır."

'TÜRK MİLLETİ ÇARESİZ DEĞİLDİR'

Büyükataman, bu yönetmeliğin seçimlerden sonra yeniden değiştirilip okul idarecilerine yapıldığı gibi ‘Öğretmen 4 yılda bir yer değiştirir’ yahut ‘İlçelerde oluşturulacak komisyonlarda yeterli puanı alamayan öğretmen 4 yılda bir yer değiştirir’ gibi bir hâle bürünmeyeceğinin garantisi bulunmadığını vurguladı. Büyükataman, "Daha da öteye gidecek olursak ‘Öğretmen her 10 yılda bir iller arası rotasyona tâbi tutulur’ denmeyeceğinin garantisi var mıdır?" sorusunu yöneltti.

Öğretmenlerin, gençlerin, velilerin AK Parti iktidarının baskısına ve zulmüne baş eğmek zorunda olmadığını kaydeden İsmet Büyükataman, "Türk milleti çaresiz değildir. Öğretmenimizin ihtiyacı olan şey rotasyon değil önce ellerinden alınan itibarının iadesidir. İş güvencesinin elinden alınmak istenmesidir. Sadaka zamlara son verilip enflasyon canavarına yem edilmemesidir. Eşinden ayrı illerde, ilçelerde çalışmak zorunda bırakılmamasıdır. Yüksek lisans, doktora hakkının gasp edilmemesidir. Ek göstergenin 3600’e çıkartılmasıdır. 3 kuruş emekli aylığına mahkûm edildiği için emekli olamaması sorununun giderilmesidir. Stajyer öğretmenin adaylığının kaldırılması için sendikal ve siyasi baskıya maruz bırakılmamasıdır. Öğretmenlerin ve idarecilerin sarı sendika eliyle ve AKP ilçe yönetimlerinin baskısına maruz kalmamasıdır. Öğretmenimizin sorunu branş branş daha da artmaktadır." dedi.

CHA 

Editör: TE Bilisim