Seçim yasakları perşembe günü başlıyor! Seçim yasakları perşembe günü başlıyor!
 -İsveç Parlemontosunda sadece 3(üç)araba bulunur.Bu arabalar sadece resmi işlerde kullanılır.
-İsveç parlementerleri, toplu taşıma araçları kullanır,bunun için, yıllık biletler hazırlanır, verilir..
-1957 yılına kadar,İsveç Parlementerleri, ücretsiz görev yaparlardı.Şimdi 40.000 SEK yani yaklaşık 4300 USA doları aylık alıyorlar.Bu ücret ise bir ilkokul öğretmenin maaşından azdır.
-Siyasiler kendi maaşlarını kendileri yükseltemezler. 
-Onlar için Stolckhom(Başkent)dışında  45 metrekarelik Tek odalı daireler tahsis edilir..Bu dairelerde, çamaşır makinası,bulaşık makinası dahi bulunmaz.
-Parlementerler, arkadaşlarını veya aile bireylerini misafir edemezler.Eğer davet ederlerse onların her türlü masraflarını ödemek zorundadırlar. 
-Meclisin Kafeteryasında garson bulunmaz.Her parlamenter kendi yiyeceğini kendi alır,bulaşığını da kendisi yıkar.
-Hiçbir parlamenterin danışmanı ve sekreteri yoktur. Her partiye sekreterler için belli bir ödeme yapılır,ancak onlar kişisel amaçlar için kullanılamaz. (Tahsis edilemez)Parlamenterler iş planlarını kendileri yaparlar ve telefonlarına kendileri cevap verirler. 
--Parlamento binasında (meclis binasında)gazete ve dergiler bulunur,ücretsizdirler..Bunlar-dan her üye ortaklaşa faydalanırlar. Parlamento belli başlı tüm yayınlara abonedir. 
-Seyahat ederken, İsveç parlamenterler en ucuz şekli seçmek zorundadır. Şayet araba kiralayacaklarsa, en kısa yolu kullanmak zorundadırlar. 
-Yurtdışı herhangi bir seyahat ücreti 50.000 SEK yani yaklaşık 5400 USA dolarından fazla olamaz. 
-Eski parlamenterler için ÖMÜRBOYU emekli maaşı yoktur. Emeklilikten sonra,görevde iken aldıkları ücretin %85'ini 2(iki)yıl için alırlar. Ancak, Onlar yeni bir iş arıyor olduklarını ispatlamak zorundadırlar. 
-Partilerin bölge(il ve ilçe)temsilcileri ücret almazlar.Onlara,siyasi çalışmalarından dolayi (Halka hizmet olarak değerlendirildiğinden)ücret ödenmez...

İSVEÇ DE, HALKA HİZMET, NE KİMSEYE PRESTİJ, NE DE BİR ÇIKAR AMAÇLI YAPILMAZ...

Editör: TE Bilisim