Montrö Sözleşmesinin önemi... Montrö Sözleşmesinin önemi...
 Sayın İYİ PARTİ muktedirlerine,

Şunun çok iyi farkındayız ki; kaçırmak üzere olduğumuz bir otobüse, bir trene veya bir uçağa yetişme telaşı ile evden sokağa fırlamışcasına; ne ayakkabımızın bağına, ne pantolonumuzun kemerine, ne de giydiğimiz çorabın tersine, düzüne dikkat edemedik.
...
Dolayısıyla, üstümüze başımıza dikkat edememiş olmamızı genel halimiz olarak algılayıp; halimiz böyle başladı, böyle devam edecek sanmayın. Bu telaşın müsebbibi; bize bileti verenin, bilete yazdığı saat ile treni hareket ettirdiği saatin aynı olmamasıdır.
...
Yani demem o ki; "İnsanlık hali" deyip kabullenebildiğimiz halleri sakına sakın geleneksel hale getirmeye kalkışmayın. Bu "Cesurlar hareketi"nin, meşruiyetini İtiraz kültüründen aldığını hiç aklınızdan çıkarmayın.
...
Dolayısıyla gelecek gün ve yıllarda, Sayın Genel Başkana tanınan makul inisiyatif veya konjentan hakkı dışında diğer tüm unsurların seçilmesi, milletin önüne çıkarılması; tabandan tavana tüm mensuplarımızın iradesinin süzgecinden geçirilmiş, irade beyanı ile tecelli eden sonuçlara göre kararlar çıkarılmalıdır.
...
Treni kaçırmamak için kemerimizi bağlayamama halimizi lütfen genel saflığımız olarak algılayıp, "Biz talimat veririz, onlar da yapar"ız sanmayın, "Öyle sansanız bile olmadığımızı göstermemize gerek kalmadan; umarım partinin kuruluş beyanlarındaki ilkelerimize sadık kalınacağına inanıyor, bu ilkelerin takipçisi olacağımızı bilmenizi de özelikle de istiyoruz.
...
Böyle bir metni kaleme alma ihtiyacı duymamın nedeni; İYİ PARTİ'nin Genel Başkanından en alt kademesindeki yöneticisine kadar ve de partimizin dostu düşmanı her kim varsa bilmeliler ki; biz İYİ PARTİ mensupları olarak birilerinin hiç bir zaman azatlık kabul etmeyen, iflah olmaz köleleri olmayacağız. Dolayısıyla gelecek gün ve yıllar için İYİ PARTİ üzerinden plan ve program yapanlar huyumuza şimdiden alışsınlar isterim. Onlar da çok iyi anlamışlardır ki; tabanın inanmışlık ve adanmışlığı olmadan hiç bir halt yapamazlar da, olamazlar da. 

Mehmet Soral


Editör: TE Bilisim